Momente de panică pe o insulă din Grecia. Un rechin uriaş apărut aproape de ţărm, mărturiile cutremurătoare ale turiştilor: „Nu am vrut să fiu următoare lui masă”

Turiştii aflaţi pe o insulă din Grecia au trecut prin momente de coşmar, după ce au observat un rechin uriaş aproape de ţărm. Oamenii au ieşit imediat din apă, de teamă să nu facă parte din meniul monstrului.

04 aug. 2022, 10:40
Momente de panică pe o insulă din Grecia. Un rechin uriaş apărut aproape de ţărm, mărturiile cutremurătoare ale turiştilor: „Nu am vrut să fiu următoare lui masă”

Momente de panică pe o insulă din Grecia. Un rechin de aproximativ trei metri a creat spaimă în rândul turiştilor aflaţi pe plaja Kamari, în Kos.

Momente de panică pe o insulă din Grecia. Turişti alungaţi din apă de un rechin uriaş

Citeşte şi Un nou atac al rechinilor într-o zonă frecventată şi de turişti români. O femeie care făcea snorkeling a fost rănită

Turiştii povestesc că rechinul înota în sus și în jos la doar 50 de metri de țărm, detrminându-i pe înotătorii panicați să iasă din apă.

„Tocmai am ieșit din apă și mă bucur că am făcut-o. Nu am vrut să fiu următoarea lui masă. Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că este cineva care face snorkeling. Dar ne-am ridicat și am putut vedea că era destul de clar o înotătoare. Nu aveam de gând să mă întorc în apă după aceea! A fost foarte îngrijorător pentru că, evident, mai erau oameni în apă.

Se hrănea în mod clar pentru că era la suprafață și îi puteai vedea înotătoarea și coada răsturnându-se. Am avut o viziune oribilă că în orice moment cineva în apă va dispărea.”, a povestit o turistă în vârstă de 60 de ani pentru Sun Online, citată de ziare.com. 

Un alt cuplu, care se bucura de o zi relaxantă la plaj, a observat o umbră ciudată în apă.

„L-am putut vedea înotând în sus și în jos făcând o figură de opt și coada lui trecând pe apă. Nu am putut vedea cât de mare era.

Soțul meu a făcut snorkeling și putea vedea peștii și meduzele, dar asta era altceva. Nu sunt fericită să intru în apă cu ceva atât de mare.”, povestesc turiştii.

Kos este o insulă mica, aflată în sudul Greciei, la doar 8 kilometri de Bodrum, Turcia. Principalul oraș este Kos Town si insula are o populație de 30.000 de locuitori.

Revenirea turiștilor după doi ani de pandemie de Covid, precum și pescuitul excesiv ar putea fi cauza pentru care rechinii intră în ape din ce în ce mai aproape de oameni în mai multe locuri populare de vacanță.

Până în prezent, 51 de specii de rechini au fost înregistrate în Marea Mediterană, inclusiv marele rechin alb. Majoritatea oamenilor de știință cred că întâlnirile între oameni și rechini în Mediterană vor deveni mai frecvente, pe măsură ce în apele mai adânci în care trăiesc se pescuiește intensiv.

Reamintim că recent, două turiste şi-au pierdut viaţa într-o staţiune din Egipt după ce au fost atacate de un rechin. Una dintre victime era româncă.

Citeşte şi Panică printre turiștii din Barcelona! Cinci plaje au fost închise din cauza rechinilor care au ajuns în apropiere de țărm