Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş. PRU va începe demersurile

Președintele Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, a anunțat că luni va începe demersurile, prin strângerea de semnături, pentru inițierea unei moțiuni de cenzură.

08 sept. 2016, 11:37
Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş. PRU va începe demersurile

PRU a hotărât să inițieze o moțiune de cenzură. Am urmărit cu toții, cu îngrijorare, intenția Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș de a modifica Codul fiscal prin Ordonanță de Urgență, a împovăra și mai mult cu biruri românii și a favoriza multinaționalele care l-au și instalat în această funcție. Am luat această decizie după ce ne-am consultat cu mai mulți parlamentari PRU și din alte partide, inclusiv cu fostul premier Victor Ponta. Îi invit pe domnii președinți Dragnea și Tăriceanu să lase orgoliile politice de o parte, să nu mai mimeze Opoziția, să demonstreze că sunt de partea românilor și să încurajeze parlamentarii PSD și ALDE să susțină moțiunea de cenzură a PRU”, a afirmat Bogdan Diaconu.

Întrebat dacă Victor Ponta va susține demersul PRU, Bogdan Diaconu a răspuns: „Sunt convins că va semna”.

Totodată, Diaconu s-a arătat convins că „în bătălia electorală din această iarnă, la alegerile parlamentare, Ponta va fi alături de PRU„.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Mirel Palada, și-a exprimat speranța că parlamentarii PSD și ALDE vor susține acest demers. În opinia lui Palada, „Guvernul încearcă în mod viclean, propunând o așa-zisă optimizare a Codului fiscal, să mute povara fiscală dinspre angajatori spre angajați”.

El a adăugat că Guvernul mai urmărește să introducă „un soi de amnistie fiscală pentru cei cu averi sub un milion de euro, un lucru care maschează interesul de a-i apăra pe cei bogați, corupți, pe cei care eludează taxele”. „De asemenea, solicităm în cadrul moțiunii de cenzură și demisia conducerii Ministerului de Finanțe, a ministrului și a secretarului de stat responsabili de acest proiect”, a adăugat Palada.

Pentru depunerea unei moțiuni de cenzură e necesar să fie o pătrime din numărul senatorilor și deputaților, iar PRU are 20 de parlamentari.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea, scrisoare deschisă către Dacian Cioloş: Vă rog să prezentaţi de urgenţă un raport privind situaţia economică a ţării