MOTIVAREA judecătorilor în cazul violatorilor din Vaslui. Iată de ce au primit tinerii pedepse mai mici

Publicat: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 13:19 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 13:36 // Sursa: romaniatv.net

Incredibil, dar adevărat. Violatorii din Vaslui au scăpat de pedepsele maxime pentru că sunt tineri, de la ţară şi nu au antecedente penale. Aşa au motivat judecătorii pedepsele mici, deşi procurorii ceruseră maximum, adică 12 ani pentru fiecare. De vină este şi lipsa educaţiei, au mai reţinut judecătorii. Totuşi, campania de denigrare a victimei, dusă pe internet şi prin intermediul presei, i-a determinat pe magistraţi să-i închidă pe violatori, până la o decizie definitivă în acest caz.

Judecătorii au decis, prin pedepsele mici, să le mai dea violatorilor o şansă. Au ţinut cont de faptul că aceştia sunt tineri, fără cazier, aşa că cea mai mare pedeapsă, de 8 ani şi 4 luni, a primit violatorul care a pus la cale totul. Procurorii ceruseră însă 12 ani de închisoare, scrie adevarul.ro.

Judecătorii au ţinut cont de faptul că violatorii sunt de la ţară, aşa că nu au primit o educaţie în familie sau la şcoală. Aşa se explică de ce violatorii nu au prea înţeles gravitatea fatelor comise.

Citeşte şi Noi date în cazul violului din Vaslui: "Avem un câine rău. Sigur ar fi făcut ceva dacă fata ar fi ţipat"

Pe de altă parte, judecătorii au decis ca violatorii să fie din nou băgaţi la puşcărie pentru modul în care s-au comportat în timpul procesului, faţă de victimă. Nici vorbă de regrete, din contră. Ei şi susţinătorii lor au încercat s-o intimideze şi s-o denigreze pe fată, au avut o atitudinea sfidătoare, ceea ce stârnit indignarea opiniei publice.

Judecătorii arată că probele administrate atât în timpul urmăririi penale, cât şi pe durata cercetării judecătoreşti demonstrează, fără dubiu, vinovăţia inculpaţilor: "În cauza de faţă, în baza probatoriilor administrate, se constată existenţa constrângerii morale a persoanei vătămate în întreţinerea raporturilor sexuale şi actelor orale sau anale cu inculpaţii. În primul rând, instanţa reţine că persoana vătămată a fost indusă în eroare cu privire la motivul pentru care a urcat în autovehiulul condus de inculpatul Burlacu Paul Andrei, necunoscând intenţia inculpaţilor de a întreţine relaţii sexuale cu aceştia". Constrângerea morală exercitată asupra victimei a avut drept punct de plecare, arată judecătorii, ameninţarea pe care Burada Ovidiu Silviu i-a adresat-o în momentul în care aceştia au rămas singuri în maşină pe câmpul din apropierea localităţii Văleni şi anume că, dacă nu acceptă să întreţină relaţii sexuale cu acesta, va pune toţi băieţii să aibă relaţii sexuale ea.

Citeşte şi Avocata fetei violate dezminte imaginile XXX cu clienta sa de la videochat: "Totul este o înscenare"

Lipsa consimţământului victimei reiese din probatoriul administrat, fără urmă de îndoială, spun judecătorii: "Persoana vătămată nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu niciunul dintre băieţi şi pe fiecare l-a rugat să o ducă acasă, dar fiecare spunea că o va duce acasă după ce va avea raporturi sexuale cu toţi cei care erau acolo. I-a fost frică când a întreţinut cu aceştia raporturi sexuale, a plâns şi a leşinat atunci când inculpatul Burada a aşezat-o în ghenunchi pentru a întreţine un act sexual oral". De altfel, toţi inculpaţii au recunoscut că fata le-a cerut să o ducă acasă sau că era speriată şi plângea.

Citeşte şi Violatorii din Vaslui au ieşit din CARANTINĂ, dar rămân izolaţi. Unul PLÂNGE încontinuu

loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 sep 17:21
...faţa locului a ajuns rapid o altă dubă pentru a prelua deţinuţii implicaţi în accident. Citeşte şi MOTIVAREA judecătorilor în cazul violatorilor din Vaslui. Iată de ce au primit tinerii pedepse mai mici Judecătorii au decis, prin pedepsele...
13 sep 01:13
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CONFUCIUS ZICEA SA-TI URMARESTI SCOPURILE DAR NU SE GANDEA PROBABIL PANA UNDE SI CUM. DACA S-A FACUT MAGIE LA NUNTA, DE UNDE MAI STIU INVITATII IN CE CONSTAU TRUCURILE?
13 sep 01:03
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
VAD CA CEI DOI TINERI SCRIE CA AU AVUT PROBLEME CU ALCOOLUL. NU CRED CA MIRCEA VULCANESCU ISI DOREA SA VADA PE CINEVA TRIST, IN PUSCARIE , BOLNAV , SINGUR SAU IN DIFICULTATE, -DIN CATE AM CITIT SFINTII INCHISORILOR SE PURTAU IMPECABIL CU TOATA LUMEA.
13 sep 00:56
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
MIRCEA VULCANESCU SI SOTIA ERAU SFINTI CA SE PURTAU CA SFINTII CU TOTI OAMENII-DESI NU FACEAU MININUNI.
12 sep 23:43
Răspunde | Votează email 0 email
Filip
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]
12 sep 23:16
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
ASA A LASAT TESTAMENT MIRCEA VULCANESCU- CUVINTELE- "SA NU NE RAZBUNATI!".
12 sep 23:15
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
MIRCEA VULCANESCU A FOST CASATORIT CU IOANA MARGARETA NICULESCU- AM CITIT SI EU CA A FOST SFANT- A FOST CASATORIT, A AVUT COPII, SI A MURIT BOLNAV DE PLAMANI DATORITA TRATAMENTULUI INUMAN LA CARE A FOST SUPUS.
12 sep 22:48
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
COMUNICAREA LE PLACE ATAT DE MULT UNORA, CA DESI S-AU PLANS CA TOT VORBESC SI SE IVESC CONFLICTE, CONTINUA CA E AVANTAJOS.
12 sep 22:44
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
PARINTELE CLEOPA NE-A MENTINUT COERENTI. CAND VRAJITOARELE AU SPUS CA-I LEGATA MEMORIA, HARUL PARINTELUI CLEOPA A DEZLEGAT-O BINE CA DUP-ACEEA PERSOANELE CARORA LE PLAC LEGATURILE STAU SI INNOADA SI IN ZIUA DE AZI.
12 sep 15:24
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
A GRESIT DOAMNA CAND A ZIS CA PREZINTA ECONOMICA IULYA NOGY-NU ERA IULYA NOGY. ACUM MI-AM ADUS AMINTE CA NU CORESPUNDEA NUMELE CU PREZENTATOAREA.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H