Ministerul Sănătăţii: Eliberarea concediilor medicale s-ar putea face electronic

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat la ședința de guvern de miercuri, că eliberarea concediilor medicale s-ar putea face electronic. Măsura privind eliberarea concediilor medicale face parte dintr-un pachet pentru simplificarea procedurilor din sistemul medical.

09 aug. 2017, 17:53
Ministerul Sănătăţii: Eliberarea concediilor medicale s-ar putea face electronic

Ministrul Sănătății a anunțat că a depus la cabinetul secretarului general al guvernului propunerile pentru debirocratizarea sistemului, cu calendare și termene de aplicare. Pentru recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate părinților care-și îngrijesc copiii, se crește vârsta de la 14 la 16 ani. Acolo unde vârsta depășește 16 ani, vor intra pe zona de asistență specială de tip handicap, a subliniat Bodog.

Diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Debirocratizăm activitatea medicilor de familie„, a anunțat în acest context Florian Bodog. Vor fi desființate astfel acte considerate inutile.

El a explicat că, în cadrul acestor demersuri, se studiază posibilitatea ca eliberarea concediilor medicale să se facă electronic. Actele legislative care vor fi modificate vor fi supuse atenției tuturor celor implicați.

În urmă cu 2 săptămâni, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății să vină cu un proiect de reducere a birocrației ajunse la „cote extreme”. „Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătății cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătății – psihiatrie, chestii de genul ăsta„, a subliniat atunci șeful executivului.

Citeşte şi Proiectul de Lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare, adoptat de Guvern. Care sunt vaccinurile obligatorii