Nelu Tătaru, apariţie scandaloasă la conferinţa despre COVID. Poartă mască de protecţie de 83 de lei, care îl protejează doar pe el

Apariţie scandaloasă a lui Nelu Tătaru la o conferinţă din Iaşi. Ministrul Sănătăţii a fost surprins purtând o mască ce filtrează aerul doar la intrare, nu şi la ieşire. Acest lucru înseamnă că pentru oamenii prezenţi la eveniment ar fi ca şi când guvernantul nu ar purta absolut nimic. 

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 15:41

Mai mult decât atât, preţul accesoriului medical nu este foarte mic. O astfel de mască de protecţia ajunge să coste puţin sub o sută de lei. 

Potrivit informaţiilor prezete pe un site de vânzări, masca nu costă nici mai mult, nici mai puţin de 83,30 de lei. În specificaţiile produsului scrie clar că masca este doar semi-filtrantă.

De asemenea, accesoriul medical nu este steril şi este de unică folosinţă. Aceasta este folosită pentru protejarea tractului respirator împotriva prafului, aerosolilor cu particule solide şi aerosolilor lichizi pana la 30 x NDS.

 

Ironia face ca în cadrul conferinţei, Nelu Tătaru să anunţe că România a ajuns într-un punct critic, în care numărul cazurilor de coronavirus a explodat.

„După cum se poate vedea, sunt aceleași județe și municipiul Bucureşti în care avem o creștere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile. Măsurile luate ar trebui să-și facă efectul în două sau trei săptămâni”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Situaţia se agravează în România. Specialiştii spun că putem ajunge şi la un milion de cazuri pe zi

Marcel Ciolacu a vorbit joi despre evoluţia alarmantă a infectării cu coronavirus pe teritoriul României. Liderul PSD a spus că în urma consultărilor cu reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, în 20 de zile numărul infectărilor cu coronavirus pe plan naţional ar putea ajunge şi la un milion de infectări.

„Pe calculul lui Alexandru Rafila, la 4.000 de teste pozitive aveam 40.000 de infectări în fiecare zi, în 20 de zile ajungi la un milion de infectări și tu faci alegeri? Oameni buni, dle președinte, chemați liderii politici și stați de vorba cu ei. Luni o să încerc că președinte al Camerei să provoc o discuție mai aplicată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cât costă cea mai scumpă mască de protecţie din lume. Suma este fabuloasă

În plină criză sanitară, oportuniştii speculează fiecare mişcare pentru a scoate profit din orice. Astfel, un bijutier din Israel a realizat o mască de protecţie ce costă o sumă exorbitantă. Îmbrăcată în aur şi diamante încrustate, preţul ajunge la 1,5 milioane de dolari.

Masca este din aur alb de 18 karate şi decorată cu 3.600 de diamante albe şi negre. Aceasta are filtre N99, la cererea cumpărătorului, potrivit designerului Isaac Levy.