Nicuşor Dan aruncă bomba: Primăria Capitalei şi primăriile de sector au circa 70.000 de angajaţi!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că Primăria Generală şi instituţiile din subordinea acesteia au împreună aproximativ 35.000 de angajaţi ale căror salarii presupun un buget lunar de 60 de milioane de lei, iar împreună cu administrațiile de sector ajung “de ordinul a 70.000” . Nicuşor Dan a declarat într-o emisiune la Digi 24 că are în plan să desfiinţeze unele dintre companiile înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea, afirmând că şefii "politici” nu se vor regăsi în funcţii după reorganizare.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 18:03
Nicuşor Dan aruncă bomba: Primăria Capitalei şi primăriile de sector au circa 70.000 de angajaţi!

Nicuşor Dan este hotărât să-şi ducă la bun sfârşit promisiunile din campania electorală. Una dintre ele viza desfiinţarea unora dintre companiile municipale înfiinţate în mandatul Gabrielei Firea.

„Companiile din subordine, mai puţin STB-ul şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală. Nu pot să dau un procent însă o să facem un audit şi financiar şi de resurse umane, de management în fiecare instituţie şi în funcţie de acesta o să luăm lua decizia”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24.

Spre exemplu, la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), care a fost împărţită în mai multe structuri, el a spus că oamenii din companiile în care a fost împărţită vor fi readuşi la ALPAB, companiile vor fi desfiinţate, după care „o să vedem cu toţi oamenii pe care îi avem în ALPAB ce e de făcut”.

„Şefii politici, ce înseamnă în Consilii de Administraţie şi manageri ei nu se vor regăsi în această…”, a adăugat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a explicat că în prezent în Primăria Capitalei şi în instituţiile şi companiile din subordinea acesteia lucrează aproximativ 35.000 de persoane. Conform noului edil, salariile acestora reprezintă o cheltuială de 60 de milioane de lei lunar, iar la nivelul bugetului de 4 miliarde al Capitalei cheltuiala pentru salarii se ridică la 17-18 la sută.

„Nu am centralizat. Dar, am parte din aceste date. În Primăria Capitalei sunt cam 1.100 de persoane, în STB sunt 11.000 de persoane, în Termoenergetica sunt 3.500 de persoane, astea sunt date obținute azi (vineri-n.red.). În celelalte companii municipale mai sunt cam 3.500 de persoane și în instituțiile deconcentrate, inclusiv teatre, adică instituțiile din subordinea Primăriei sunt din nou câteva mii de persoane. Sunt undeva la 35.000. O să vă dau datele exacte. Sunt probabil unul dintre cei mari angajatori din România”, a declarat edilul Capitalei.

Acesta susţine că în PMB și primăriile de sector “sunt de ordinul a 70.000 de angajați”.

 

Citeşte şi: PMB a demarat procedura de reziliere a contractului de achiziţie a 100 de troleibuze în ultima zi de mandat a Gabrielei Firea