Noi acuzaţii de viol pe numele producătorului Harvey Weinstein

Poliţia din Marea Britanie investighează noi acuzaţii de agresiune sexuală la adresa lui Harvey Weinstein, produse la Londra, scrie BBC. Producătorul american a fost acuzat de viol de încă două femei, pe care le-ar fi atacat în urmă cu mai mulţi ani. Actriţa britanică Lysette Anthony a spus că a fost violată de producătorul american chiar în locuinţa ei din Londra, iar o altă femeie cu pseudonimul Sarah Smith a declarat că a fost abuzată sexual în 1992, la subsolul companiei deţinute de Weinstein.

15 oct. 2017, 18:34
Noi acuzaţii de viol pe numele producătorului Harvey Weinstein

Actriţa Lysette Anthony, în vârstă de 54 de ani, cunoscută pentru rolul din „Husband and Wives” (1992), regizat de Woody Allen şi pentru apariţia sa în serialul „Hollyoaks” susţine că Harvey Weinstein a violat-o chiar în locuinţa ei din Chelsea, la sfârşitul anilor ’80. Ea a povestit că a l-a întâlnit pe producător în 1982, la filmările pentru lungmetrajul „Krull”, iar Weinstein a atacat-o câţiva ani mai târziu. Lysette Anthony a spus că a anunţat Metropolitan Police din Londra că a fost atacată de Weinstein.

Potrivit The Independent, cei doi deveniseră prieteni şi într-o seară au ajuns în locuinţa lui din Londra. „Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că el era pe jumătate dezbrăcat şi a pus mâna pe mine. Era ultimul lucru la care m-aş fi aşteptat şi am fugit. M-am învinovăţit pentru că eram obosită, puţin ameţită şi nu eram deloc în gardă”, a povestit actriţa.

Citeşte şi Amazon a renunţat la un nou serial cu Robert De Niro din cauza scandalului Weinstein

Lysette Anthony a spus că producătorul a continuat cu avansurile şi şi-a făcut apariţia la apartamentul ei din Chelsea, la 10 dimineaţa, neinvitat şi neanunţat: „M-a împins înăuntru, m-a izbit de cuier şi a încercat să mă sărute şi să mă îmbrâncească înăuntru. A fost dezgustător”. Anthony spune că a încercat să-l împingă, dar acesta era mult prea greu, adăugând: „Într-un final am cedat.” Lysette Anthony a descris incidentul ca fiind „jalnic şi revoltător”, lăsând-o „dezgustată şi ruşinată”.

Metropolitan Police din Londra a confirmat că a primit o plângere cu privire la o agresiune sexuală, fără să ofere alte detalii.

Cealaltă femeie care îl acuză pe Weinstein de viol poartă un pseudonim, Sarah Smith. Aceasta a spus că a fost violată de producător în 1992, când era angajată la compania lui, Miramax, în Londra. Smith a povestit că a fost violată într-un subsol al birourilor companiei din Londra.

Producătorul de film a negat până acum orice acuzaţie legată de sex non-consensual, iar poliţia nu a făcut nici o arestare în acest caz răsunător care a şocat lumea cinematografică.

Citeşte şi Un nou scandal la Hollywood: Ben Affleck este acuzat de agresiune sexuală

Poliţia din New York cercetează, în paralel cu cea britanică, acuzaţiile aduse lui Weinstein, inclusiv de viol şi agresiune sexuală.

Mai mult de douăzeci de femei – printre ele actrite, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Rose McGowan – au făcut o serie de acuzaţii împotriva lui.

Weinstein a fost stea în lumea filmului de la Hollywood, unde producţiile sale au primit mai mult de 300 nominalizări la Oscar şi a câştigat râvnitul trofeu de 81 de ori.

Sâmbătă, organizaţia din spatele Oscar a votat pentru a-l exclude pe Harvey Weinstein. Tom Hanks şi Whoopi Goldberg s-au numărat printre cei care se află în componenţa organizaţiei. Academia de fim a transmis că „epoca ignoranţei intenţionate şi a complicităţii ruşinoase în comportamentele de acest gen la locul de muncă din industria noastră, s-au încheiat”.

Citeşte şi Harvey Weinstein, părăsit de soţie în contextul în care scandalul de hărţuire sexuală ia amploare