EXCLUSIV | Noi controverse după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata familiei rupe tăcerea: „Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul!”

Apar noi controverse în ancheta privind moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata familiei regretatului cântăreţ de muzică populară a dezvăluit în direct la România TV că artistul a decedat ca urmare unui "cumul de malpraxis". Carmen Obârşanu a cerut reaudierea tuturor medicilor care l-au tratat pe Petrică Mîţu Stoian înainte de a muri şi a făcut declaraţii cutremurătoare: "Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize".

20 nov. 2021, 22:53
EXCLUSIV | Noi controverse după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata familiei rupe tăcerea: „Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul!”
Aroganţa lui Petrică Mîţu Stoian

Avocata Carmen Obârşanu a vorbit despre dosarul referitor la moartea lui Petrică Mîţu Stoian. În direct la România TV, apărătoarea care reprezintă familia artistului a afirmat că există „nereguli foarte grave” care au dus la decesul îndrăgitului cântăreţ de muzică populară.

„Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului. Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului. Fişa aceea medicală nici nu a fost completată.

Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (fişa medicală). Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3.

Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Mîţu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul.

În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?”, a declarat Carmen Obârşanu, avocata familiei lui Petrică Mîţu Stoian, în direct la România TV.

Citeşte şi: Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Clinica Nera, amenzi uriaşe pentru numeroase nereguli. DSP: „Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar”

Noi controverse după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Avocata familiei cere reaudierea tuturor medicilor

„O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă.

Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul!

Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?”, a mai precizat Carmen Obârşanu.

Avocata a citit în direct la România TV fragmente din contractul pe care Petrică Mîţu Stoian i-a încheiat cu clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, unde a mers să facă terapie hiperbară.

„Serviciile medicale vor fi exclusiv de recuperare medicală şi constau în cazare şi trei mese pe zi. Deci în asta constau serviciile medicale! Parcă nici nu vorbeau româneşte!”, a mai precizat Carmen Obârşanu

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit, pe 6 noiembrie, după ce s-a internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru terapie post-COVID la camera hiperbară. Artistul s-a simţit rău, a fost transferat la UPU al Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi a fost internat la Secţia ATI unde a decedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis dosar penal pentru a cerceta împrejurările în care artistul a decedat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a demarat un control la Clinica Nera.

Citeşte şi: Blestemul care s-a abătut asupra patronului clinicii Nera, unde s-a tratat Petrică Mîţu Stoian. Nepotul medicului a murit la vârsta de 2 ani