Noi detalii despre româncele ucise de un criminal în serie în Cipru. S-a aflat identitatea lor. Poliţiştii le caută în Lacul Roşu

Poliţia cipriotă efectuează căutări la Kokkini Limni (Lacul Roşu) de lângă mina Mitsero, după ce un ofiţer de armată de 35 de ani a mărturisit că a aruncat aici cadavrele a trei dintre victimele sale. Între ele şi românca Livia Florentina Bunea şi fiica ei de 8 ani, Elena Natalia Bunea, relatează site-ul in-cyprus.com citat de Agerpres. Scafandrii au intervenit şi în lacul Xyliatou unde suspectul a spus că a aruncat cadavrul unei fetiţei de şase ani.

RomaniaTV.net
26 apr. 2019, 09:19
Noi detalii despre româncele ucise de un criminal în serie în Cipru. S-a aflat identitatea lor. Poliţiştii le caută în Lacul Roşu

Livia Florentina Bunea şi fetiţa ei, Elena Natalia, au dispărut în septembrie 2016, iar politiştii le caută acum cadavrele în Lacul Roşu.

În acelaşi lac este căutat şi trupul unei fetiţe de 6 ani. Cadavrul mamei ei, Marry Rose Tiburcio, a fost descoperit într-un puţ de mină abandonat la Mitsero. În puţ a fost găsit şi un alt cadavru despre care se crede că este al lui Arian Palanas Lozano, dar căutările cu camere robotizate ale pompierilor au stabilit că nu există indicii că ar exista şi alte cadavre în puţul inundat adânc de 130 de metri.

Bărbatul se află deja în custodia poliţiei pentru uciderea premeditată a trei femei, dar a fost legat de şapte victime.

Joi, poliţia a recuperat trupul unei femei necunoscute din Asia dintr-un puţ secat din apropierea unui poligon din apropiere de Orounta. Se crede că femeia ar fi din Nepal sau India, dar suspectul nu a putut sau nu a vrut să dea mai multe informaţii privind identitatea sa.

Poliţiştii au fost ajutaţi să ajungă la situl din Orounta de suspect.

Acest caz este unul fără precedent pentru Cipru, motiv pentru care au fost chemaţi experţi britanici să ajute la anchetă, iar ei vor ajunge luni în ţară.

Suspectul se află deja în custodia poliţie şi urmează să compară mâine în faţa unui tribunal pentru prelungirea arestului preventiv.

Între timp, în faţa palatului prezidenţial din Nicosia urmează să aibă loc vineri, la ora locală 18.00, un protest împotriva modului în care sunt gestionate de poliţie cazurile de femei dispărute.

Femeia din România şi fiica ei au fost date dispărute în septembrie 2016. Maricar Valdez Arquiola a fost dată dispărută în ultima parte a lui 2017, Marry Rose şi fiica ei în mai 2018 şi Arian în iulie 2018.

În audierile de la tribunal, poliţia a precizat că ofiţerul este suspectat că şi-a abordat victimele pe un site de dating online, relatează euronews.com.