Noi detalii în cazul celor şapte violatori. Vezi CINE SUNT MAGISTRAŢII care au decis eliberarea acuzaţilor

Anchete pentru procurorul şi judecătorii care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui. Una dintre judecătoare a stabilit iniţial că trei dintre tineri merită să se bucure de libertate. A explicat şi de ce, în motivarea deciziei: violatorii şi-au recunoscut fapta. Acum însă, toţi şapte au fost eliberaţi şi cercetaţi sub control judiciar.

RomaniaTV.net
21 iul. 2015, 10:46
Noi detalii în cazul celor şapte violatori. Vezi CINE SUNT MAGISTRAŢII care au decis eliberarea acuzaţilor

Georgina Moldovan a fost magistratul care a decis că trei dintre cei şapte violatori merită să se bucure de libertate. A explicat şi de ce: şi-au recunoscut fapta. Nici procurorii nu au contestat decizia.

Potrivit România TV, la scurt timp, şi ceilalţi patru violatori rămaşi în arest au fost eliberaţi. Un alt judecător, Viorel Munteanu, a luat decizia pe motiv că ar fi fost discriminaţi.

Vezi şi: Judecătorii, MOTIVARE HALUCINANTĂ în cazul celor şapte violatori. Lovitură dură pentru eleva batjocorită

Peste 100.000 de români au semnat petiţia pentru arestarea violatorilor.

Vezi: PETIŢIA împotriva celor şapte violatori a depăşit 140.000 de semnături

Între timp, tatăl unuia dintre violatori îşi apără fiul şi spune că victima este singura vinovată.

„Nu a forţat-o nimeni. Fata s-a învoit de la ore ca să iasă să se întâlnească cu băieţii”, spune tatăl unui băiat.

Familia fetei face la rândul ei mărturii uluitoare. Tatăl fetei spune că violatorii au vrut chiar să-i dea bani de frică să nu ajungă după gratii. Atât Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi Parchetul General fac acum verificări privind deciziile luate de procuror în acest caz. Următorul termen în procesul de viol va fi la începutul lui august, când vor fi audiaţi mai mulţi martori.

Mărturii cutremurătoare ale elevei din Vaslui care a fost violată de şapte indivizi

În faţa anchetatorilor, fata a povestit ororile la care a fost supusă. Cu toate că a plâns şi i-a implorat pe agresori să o lase în pace, aceştia au agresat-o sexual până la leşin. Eleva a povestit că a fost dusă pe un câmp şi batjocorită.

„Am început să plâng, iar el a început să ţipe la mine. L-am rugat să mă ducă acasă, însă a spus că nu voi pleca de acolo până nu voi întreţine relaţii sexuale cu toţi”, a povestit eleva,  potrivit România TV.

Tânăra a leşinat de mai multe ori, dar indivizii au turnat alcool pe ea ca să o trezească. „Am leşinat din nou, iar unul dintre ei, bruscandu-mă, mi-a spus că dacă voi mai juca teatru, mă va bate”, a mărturisit eleva.

Cei şapte violatori continuă să îşi bată joc de victima lor. Pe paginile lor de Facebook, prietenii infractorilor îşi arată susţinerea pentru ei şi spun că totul a fost o partidă de sex-surpriză. Indivizii au avut o atitudine sfidătoare încă de la început. Recent, unul dintre ei s-a declarat mândru de ce a făcut. „Eu sunt mândru de ce am făcut. De tot ce am făcut”, a spus unul dintre violatori.

Cei şapte indivizi sunt judecaţi sub control judiciar. Decizia judecătorilor de a-i lăsa în libertate a revoltat opinia publică.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, REACŢIE DURĂ în cazul elevei violate în Vaslui: „Sunt revoltat! Oamenii ăia trebuiau arestaţi”