„Nu mai pot, am amorţit”. Probleme mari la TVR. A răbufnit în timpul comentariului. „Să ştie toată lumea”

Jurnalista TVR Alina Alexoi a răbufnit în timp ce se afla în comentariul LIVE și a criticat strategia televiunii naționale. Aceasta se află la Glasgow, de unde relatează în direct Campionatele Europene de Gimnastică.

06 aug. 2018, 11:31
„Nu mai pot, am amorţit”. Probleme mari la TVR. A răbufnit în timpul comentariului. „Să ştie toată lumea”

Alina Alexoi a dezvăluit faptul că se ajută de telefonul mobil pentru a comenta întrecerea, scrie digisport.ro.

„Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit.

Citeşte şi Denisa Golgotă, viitoarea stea a gimnasticii româneşti. Argint la sol şi bronz la sărituri, la Campionatele Europene

E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu”, a comentat Alina Alexoi, aflată în direct.

„În legatură cu incidentul petrecut duminică, 5 august 2018, în timpul transmisiunii directe a finalelor feminine pe aparate de la Campionatul European de Gimnastică de la Glasgow, TVR precizează următoarele:

Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia.

De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi. Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv”, se arată în comunicatul TVR.

„Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuie aplicate pentru recuperarea prejudiciului”, a comentat și Dragoș Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive.

În altă ordine de idei, România a câștigat o primă medalie la Europene. După dezastrul din concursul pe echipe, unde nu am prins nici finala pentru prima oară în istoria competiției, Denisa Golgotă a obținut bronzul în finala de la sărituri.

Românca a avut o medie de 14.166 după ce a primit 14.500 la prima săritură și 13.833 la cea de-a doua.