O CASĂ BÂNTUITĂ a fost scoasă la licitaţie pe internet: FANTOMA fostului proprietar îndepărtează cumpărătorii

06 09. 2013, 16:45

Guvernul grec refuză să se lase înfricoşat, urmând ca imobilul cu două etaje şi un turn, înconjurat de palmieri, să fie vândut pe 17 septembrie, celui care va oferi mai mult într-o licitaţie organizată pe Internet, potrivit Mediafax.

Grecia încearcă să risipească criticile că nu face suficiente eforturi pentru vânzarea unor active imobiliare, în cadrul programului internaţional de salvare de 240 miliarde de euro.

Citeşte şi FANTOMA din SUPERMARKET. Camerele de supraveghere dintr-un MAGAZIN au surprins întâmplări BIZARE

Bântuie practic bugetul elen. Generează zero venituri, nici măcar taxe„, a spus Andreas Taprantzis, director general pentru proprietăţi imobiliare la Fondul Republicii Elene pentru Dezvoltarea Activelor.

Vânzarea activelor de stat nu a adus veniturile scontate din cauza birocraţiei, scăderii cererii şi a opoziţiei politice. Creditorii internaţionali ai ţării au anunţat că vor analiza mai atent strategiile folosite de Grecia, la următoarea vizită trimestrială de evaluare, din această lună.

Citeşte şi O fantomă ÎNFOMETATĂ bântuie o BRUTĂRIE şi sperie angajaţii FOTO

Cu peste 70.000 de proprietăţi, de la o staţiune de lux de lângă Atena şi până la un service auto ieşit din folosinţă, activele imobiliare reprezintă jumătate din cele 50 de miliarde de euro pe care Guvernul s-a angajat să le obţină prin vânzări şi privatizări.

În cazul a 1.000 de imobile mici, birouri şi locuinţe aflate în proprietatea statului, autorităţile au decis că cea mai bună soluţie de vânzare este prin licitaţii online, a spus Taprantzis. De la debutul procedurii în luna iulie, statul a vândut online trei proprietăţi, pe care a obţinut 7,4 milioane de euro. În această lună urmează să fie scoase la vânzare alte şapte imobile, iar preţul de pornire va fi de 310.000 de euro, în cazul casei din strada Smolenski, construită în anii 1930, şi până la 3,4 milioane de euro în cazul unei proprietăţi comerciale. Guvernul ţinteşte ca vânzările prin licitaţii online să aducă venituri anuale de 35-50 milioane de euro.