DRAMA unei fetiţe care trebuie să stea 12 ore pe zi sub o lampă UV, din cauza unei boli rare

O fetiţă de 9 ani trebuie să stea până la 12 ore pe zi sub o lumină albastră strălucitoare cu ultra violete pentru a preveni ca pielea ei să devină galbenă din cauza unei afecțiuni hepatice rare.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 15:29
DRAMA unei fetiţe care trebuie să stea 12 ore pe zi sub o lampă UV, din cauza unei boli rare

Brianna Minnich, Whitehall, Pennsylvania, petrece fiecare noapte sub o lumină UV, care o ajută să lupte împotriva unei boli rare, care poate duce uneori la leziuni ale creierului.

Pielea şi ochii ei se îngălbenesc ori de câte ori ea are o schimbare bruscă în starea de spirit, cauzată de boală, leziuni, stres, problemele de la școală sau chiar de la o ceartă cu fratele ei, potrivit DailyMail.

Brianna are sindromul Crigler-Najjar – o afecţiune atât de rară încât doar în jur de 200 de pacienţi din lume suferă de ea.

Boala ei înseamnă că are un nivel periculos de ridicat de bilirubină – un produs natural al sângelui, care este, de obicei, defalcat de o enzimă din ficat. Razele UV ajută la scăderea nivelului de bilirubină din sânge.

Razele UV din lumina albastra afectează nivelul de bilirubină din sistemul ei, atunci când vin în contact cu celulele roşii din sânge şi din ţesutul pielii.

Prin gestionarea nivelului de bilirubină din corp și păstrarea ei la un nivel acceptabil, Brianna este protejată de orice efecte secundare pe termen lung.

În prezent, Brianna trebuie sa doarmă sub o bancă de foto-terapie, dar pe măsură ce înaintează în vârstă este foarte probabil ca ea să aibă nevoie de un transplant de ficat.