O minoră din Bârlad, violată şi obligată să se prostitueze

Coşmar pentru o copilă de 13 ani din Bârlad. Fata a fost violată de şase tineri, sechestrată timp de două luni şi obligată să se prostitueze. Minora susţine că a fost luată cu forţa în prima zi de şcoală.

21 nov. 2017, 08:51
O minoră din Bârlad, violată şi obligată să se prostitueze

Caz iesit din comun la Bârlad, unde o minorã de 13 ani a fost gãsitã în Grãdina Publicã, iar la politie a acuzat cã a fost violatã de sase tineri si sechestratã timp de douã luni, fiind obligatã sã se prostitueze. Culmea este cã fata sustinea cã a fost rãpitã de un individ pe 11 septembrie, chiar în prima zi de scoalã, violatã în Grãdina Publicã din Bârlad de sase bãrbati, apoi dusã într-un apartament din zona Grãdinii Publice, unde a fost exploatatã pentru produs plãceri si bani, potrivit vremeanoua.ro.

Ghinionul „pestelui” a fost un politist din cadrul Politiei Bârlad, care a vãzut-o pe minorã racolând bãrbati în Grãdina Publicã din localitate, pe 14 noiembrie. Fata se oferea pentru 50 de lei partida de sex, era „asistatã” si de „peste”, iar politistul a luat-o si a dus-o la Politia Bârlad, unde a început o anchetã. Din primele cercetãri s-a desprins concluzia cã în cauzã se contureazã infractiunea de trafic de minori, nu de viol, fata acuzând „viol” doar pentru cã era tatãl ei de fatã.

A recunoscut într-un final cã a început totul cu acordul ei, ea plecând deseori de acasã, având neîntelegeri cu familia. Dosarul a fost înaintat la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, pentru a fi investigatã infractiunea de trafic de minori, sub coordonarea procurorului DIICOT Vaslui.

Copila de 13 ani provine din Bârlad, dintr-o familie cu probleme grave de comportament, a ajuns sã fie dusă să se prostitueze chiar în Grãdina Publicã din localitate. Pe 14 noiembrie, un politist din cadrul Politiei Bârlad, Sectia 3 Politie Ruralã, a vãzut fata în Grãdinã, oferindu-se pentru o partidã de sex, contra sumei de 50 de lei. Politistul a luat-o pe sus si, desi fata avea si „pestele” cu ea, acesta a fugit. A fost dusã la Politia Bârlad si s-au demarat cercetãrile, care au scos la ivealã detalii socante.

Mai întâi au fost anuntati pãrintii fetei care au venit la Politie. În prezenta lor, fata a declarat cã timp de douã luni a fost sechestratã de un individ, care a rãpit-o de pe stradã pe 11 septembrie, chiar în prima zi de scoalã. Ea a spus politistilor cã a fost dusã în Grãdina Publicã, unde a fost violatã de sase bãrbati, dupã care a fost dusã într-un apartament, chiar lângã Grãdina Publicã, unde locuia cel care a rãpit-o. Totul pãrea cusut cu atã albã, pentru cã fata a spus cã a fost rãpitã de pe 11 septembrie, dar dupã douã luni de la disparitie, nimeni nu sesizase politia cã aceasta nu mai era la domiciliu. Cercetãrile aveau sã scoatã la ivealã fapte de o gravitate iesitã din comun: fata a fost convinsã sã se prostitueze.

Surse din cadrul anchetatorilor au precizat cã fata, care luna viitoare va împlini 13 ani, pleca deseori de acasã, cu zilele si sãptãmânile, familia nefiind una care sã se ocupe în mod expres de educatia ei. Ca urmare, individul care a racolat-o a convins-o sã se prostitueze. Ea a acuzat „viol” pentru cã era tatãl ei de fatã la politie, însã dupã ce acesta a plecat, lucrurile s-au lãmurit.

„Politistii Politiei Municipiului Bârlad au declinat cauza cãtre Directia de Investigare a Infractiunilor de Crimã Organizatã si Terorism, fiind posibile fapte de trafic de minori”, a precizat Silvia Manta, purtãtor de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui. Cms sef Bogdan Robu, comandantul BCCO Vaslui, a precizat cã dosarul a fost trimis de la Bârad pe 17 noiembrie, iar luni încã nu ajunsese la sediul BCCO Vaslui.

Citeşte şi Tânăr de 17 ani, arestat după ce a agresat sexual două fete, una dintre ele cu handicap


loading...