O româncă de 16 ani, care concurează pentru IRLANDA, este campioană mondială la ŞAH

Diana Mirza, 16 ani, a câștigat Campionatul Mondial de şah  sub 17 ani de șah, concurând pentru Irlanda la competiția care s-a desfășurat timp de 10 zile, în România, la Iași.

04 mai 2017, 13:14

Diana Mirza a strâns cele mai multe puncte la general.

„Sunt foarte fericită. Am muncit foarte mult înainte de turneu. Chiar și după ce au afișat rezultatul, până când nu mi-au strigat numele, nu puteam crede. A fost foarte emoționant. Au pus și imnul. Să te pregătești pentru fiecare turneu este foarte stresant. Am muncit mult. Mi-am studiat adversarii pentru a vedea cum să joc. Competiția a fost foarte echilibrată. Sunt mândră de mine și le mulțumesc părinților”, a spus Diana pentru Independent.

Diana Mirza a fost felicitată și de președintele Irlandei, Michael Higgins, care a postat un mesaj pe Twitter: „Felicitări din inimă pentru Diana Mirza, din Limerick, pentru câștigarea Campionatului Mondial sub 17 ani”.

Diana Mirza este fiica lui Gabriel Mirza, fost jucător de fotbal. Acesta a evoluat la finalul anilor ’80 la Oțelul și a jucat și la Limerick, în Irlanda. De altfel, acesta a rămas în Irlanda, s-a reprofilat pe șah și a fost antrenor, arbitru și secretar al Federației.