O româncă trăieşte un coşmar după ce a fost despărţită de fetiţa ei. Copilul, încredinţat tatălui de autorităţile din Arabia Saudită

O româncă trăieşte o adevărată dramă după ce a fost despărţită de fetiţa ei. Adriana cere cu disperare, ajutorul autorităţilor ca să-şi aducă fiica acasă. Micuţa a rămas la Riad, după ce tatăl ei ar fi smuls-o din braţele mamei. Au reuşit, o vreme, să ţină legătura amândouă, în secret. De un an de zile, însă, Adriana nu mai ştie nimic despre copil.

05 iul. 2018, 12:57
O româncă trăieşte un coşmar după ce a fost despărţită de fetiţa ei. Copilul, încredinţat tatălui de autorităţile din Arabia Saudită

Povestea Adrianei Al Otaiby pare a fi desprinsă dintr-un film, scrie a1.ro. Ceea ce credea la început, că este iubirea vieţii ei, s-a dovedit a fi un coşmar. L-a cunoscut pe Mohammad în 2002, au vorbit pe internet, iar după un an de zile s-au căsătorit, deşi familia lui a respins categoric această căsătorie.

Citeşte şi Liviu Vârciu s-a despărţit de Anda Călin. „Uneori pur şi simplu oamenii nu se potrivesc…” FOTO

Căsătoria lor nu a fost recunoscută, iar viaţa Adrianei şi a copilului ei a fost destul de dificilă, din cauza lipsurilor şi a izolării. Greul a început, însă odată cu violenţele la care femeia a fost supusă şi la care micuţa Hanna era martoră.

„Am aflat că se logodise în Maroc, cu altă femeie. Avea nevoie să plătească o dotă viitoarei soţii. El nu avea bani şi a apelat la ajutorul meu. Totul în schimbul ajutorului pentru mine şi Hanna, să ne putem întoarce acasă”, a povestit femeia. Pentru că ea nu a putut să îl ajute pe bărbat cu aceşti bani, a început calvarul de care familia Adrianei nu ştia absolut nimic.

Într-o bună zi, Adriana a reuşit să fugă din apartamentul din Riad, împreună cu fiica ei. Au mers direct la Ambasada României, unde femeia a cerut ajutor pentru ca amândouă să fie repatriate. Cei de la Ambasadă, spune ea, nu au ajutat-o cu nimic. Singurul lucru pe care l-au făcut, a fost să anunţe Poliţia. A fost arestată de poliţia religioasă pe motiv de imoralitate, pentru că ea şi fiica sa au ieşit din casă neînsoţite şi au fost prinse în timp ce vorbeau cu un şofer de taxi. Fetiţa i-a fost pur şi simplu smulsă din braţe.

„Ultimul lucru pe care l-am auzit de la ea a fost mami, de ce îi laşi să mă ia? Avea 7 ani jumate. Nu îmi dau seama cum de mai sunt în viaţă”, a mai povestit Adriana. 

Adriana a stat închisă 51 de zile şi a fost tratată ca un infractor. A fost, potrivit declaraţiilor sale, ameninţată cu moartea pentru a ceda custodia copilei.

„I-am spus că e totul pentru mine. Să rămână în viaţă. Trăieşte în casa bunicilor care nu au acceptat-o. Ei o maltratează şi au ameninţat-o că o taie în bucăţi”, a mai povestit mama fetiţei. 

Adriana a fost chiar şi în greva foamei timp de 28 de zile, până pe 29 iunie. Femeia cere autorităţilor să o ajute să îşi aducă fetiţa acasă, să o strângă în braţe.