O veste bună şi una proastă. Cosmote a intrat în hora rovinietei prin SMS, însă rovinieta se scumpeşte

Operatorul de telefonie mobilă Cosmote vine în ajutorul abonaţilor săi în preajma sărbătorilor de iarnă 2013 punându-le la dispoziţie serviciul prin care îşi pot cumpăra rovinetă printr-un simplu SMS. Astfel, clienţii operatorului de telefonie nu vor trebui să se mai deplaseze la benzinărie sau alt punct de vânzare a rovinietelor. Clienţii Orange şi Vodafone beneficiază deja de acest serviciu.

11 dec. 2013, 12:59
O veste bună şi una proastă. Cosmote a intrat în hora rovinietei prin SMS, însă rovinieta se scumpeşte

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi operatorul de telefonie mobilă Cosmote, anunţă participanţii la trafic că, începând cu data de 12.12.2013, ora 09:00, lansează serviciul prin care încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se realizează prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) şi pentru clienţii Cosmote.

Pentru a utiliza serviciul, solicitantul (beneficiar al serviciilor pre-plătite sau post-plătite COSMOTE):

-va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJ A);

-va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizateşsi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinietă cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….. );

-va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul „DA”;

-va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii (ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR): seria rovinietei; numărul de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a tarifării rovinietei).

Precizăm faptul că în conditiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea să obţină această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Cosmote, prin SMS, textul „INFO” (tarif 5 eurocenţi, fără TVA/SMS trimis).

Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS), este pus la dispoziţia clienţilor Cosmote numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal de reţea) ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi Vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00.

Numărul de telefon 1761 este unic, atât pentru clienţii Cosmote, cât şi pentru clienţii Orange şi Vodafone, operatori de telefonie mobilă cu care CNADNR SA a încheiat convenţii ce au ca obiect încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, prin intermediul serviciului de mesaje scurte–SMS.

Operatorii de telefonie mobilă Orange şi Vodafone oferă clienţilor săi posibilitatea achiziţionării de roviniete prin SMS încă de anul trecut, respectiv din vara lui 2013.

De asemenea, costul rovinietei va creşte cu până la 66%. Astfel, şoferii de autoturisme vor scoate din buzunar pentru roviniete valabile 7 zile, 30 zile şi 12 luni suma de 5, 10 respectiv 32 euro, inclusiv TVA. Comparativ, pentru aceleaşi perioade de valabilitate, sumele achitate se ridică în prezent la 3, 7 şi 28 euro. Pentru o perioadă de 10 zile, nivelul propus este de 6 euro.