O ziaristă de 22 de ani din Olanda a fost VIOLATĂ în grup, în Piaţa Tahrir

O jurnalistă din Olanda a fost victima unui viol în grup în Piaţa Tahrir din Cairo, scrie pe pagina sa de Facebook o activistă pentru drepturile omului din Egipt, Dina Zakaria, citată luni de portalul IslamNews.ru.

RomaniaTV.net
02 iul. 2013, 08:54

Incidentul s-a petrecut în timpul unei acţiuni de protest în masă împotriva preşedintelui islamist Mohamed Morsi. Tânăra jurnalistă de 22 de ani a fost spitalizată în stare gravă după ce a fost abuzată sexual de circa opt indivizi, scrie pe contul său de Facebook, Dina Zakaria, citată şi de publicaţia israeliană de limbă rusă MigNews.

Deşi iniţial incidentul petrecut vineri nu fusese confirmat din alte surse, Ambasada Olandei din Egipt a confirmat agresarea jurnalistei, scrie publicaţia MigNews, potrivit căreia „tânăra a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma rănilor îngrozitoare”. Conform aceluiaşi site, jurnalista a fost evacuată deja în Olanda.

Numai în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie în piaţa Tahrir din Cairo au fost comise circa 44 de infracţiuni de natură sexuală. Militanţi egipteni împotriva violenţei sexuale au raportat că printre victime sunt bunici, mame cu mulţi copii şi chiar copii de şapte ani, potrivit MigNews, care citează media egiptene.

Pe contul său de pe Facebook, Dina Zakaria face apel la femeile care participă la manifestaţiile opoziţiei să dea dovadă de prudenţă şi să evite contactul cu bărbaţi străini.

Acestea nu sunt primele cazuri de agresiune sexuală în timpul manifestaţiilor din Egipt. În iunie 2012, în ziua alegerilor prezidenţiale, în piaţa Tahrir a fost violată jurnalista britanică Natasha Smith (21 de ani). În primăvara anului 2011, victimă a abuzurilor sexuale din partea „revoluţionarilor” a fost corespondenta de război a canalului de televiziune american CBC, Lara Logan, amintesc publicaţiile menţionate.