Octavian Jurma: „Dacă oamenii intenționează să facă vizite de Paște, să se vaccineze”

Octavian Jurma atrage atenţia că improvizațiile din Sănătate se traduc în accidente fatale şi consideră că doar vaccinarea ar reduce mult stresul pe sistemul sanitar.

15 apr. 2021, 08:25
Octavian Jurma: „Dacă oamenii intenționează să facă vizite de Paște, să se vaccineze”

Octavian Jurma este de părere că autoritățile române se află pe un drum greșit privind gestionarea epidemiei de coronavirus, iar cele europene fac declarații triumfaliste pentru a-și ascunde eșecul campaniei de vaccinare.

„Pandemia se combate prin 3 măsuri: testare , izolare și vaccinare. Avem un curent anti-vaccinare și anti-testrare. În Marea Britanie au fost peste 600.000 de teste. Nu există scenariul gri, verde. Dacă nu vrei să vezi câte cazuri ai, poți să împiedici prin teste. Bine, ar fi trebuit să fie carantinat și este o decizie politică în care nu este carantina. Acest ordin ridică ștacheta .Niciun oraș nu ar trebui să intre în carantină. Se discută într-un cerc de specialiști și rămâne la DSP și apoi ajunge la politicieni decizia. Elimină și criteria subiectivele de a carantina sau nu.”, a declarat Octavian Jurma la Marius Tucă Show.

Octavian Jurma este tranşant: „Pandemia se termină în spitale, la ATI şi în cimitire, dar nu se opreşte acolo”. De ce a intrat România cu handicap în valul trei
„Oamenii sunt preocupați de evoluție. Suntem în pantă descendentă, numărul de cazuri noi a scăzut cu 20 la sută, spre final vom vedea o scăderea și a numărului de internări. Poate începe să scadă și numărul de decese. Peste 7, 10 zile apar internările și apoi peste 2, 3 săptămâni apar internările la ATI și decesele. Acum suntem din nou la un vârf și poate în luna iulie va scădea. Singurul lucru pe care nu-l știm care vă fi impactul. Nu cunoaștem real ce anume circulă în România. A scăzut și numărul de teste și numărul de cazuri.”

Octavian Jurma: Multă lume se vaccinează pe bază de impuls

„Am încredere că oamenii sunt conștiincioși. Dacă intenționează să facă vizite de Paște să se vaccineze. Avem 3 tulpini care pot să-i infecteze pe cei care au făcut boala. Imunitatea este mai ușor ocolită. Vom avea vaccinul necesar, intenția de vaccinare nu e tot una cu vaccinare. Vorbesc de oamenii care amână. Vaccinarea dacă este tot singura măsură, trebuie promovată mai activ. Acum am reușit să trecem de peste 70.000 de 2 zile. Programarea a fost un impediment. Multă lume se vaccinează pe bază de impuls.”

Ziua în care România atinge apogeul. Specialistul Octavian Jurma a aruncat bomba: În jurul lui 15 aprilie vom ajunge la vârful valului 3