OMS, recomandare pentru tratamentul COVID. Ce este Regeneronul? Medicamentul are costul foarte ridicat!

OMS vine cu noi recomandări pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus. Organizaţia militează pentru utilizarea Regeneronului pentru pacienţii care au boli cronice sau imunodeficiență.

24 sept. 2021, 11:43
OMS, recomandare pentru tratamentul COVID. Ce este Regeneronul? Medicamentul are costul foarte ridicat!

OMS, recomandare pentru tratamentul COVID. OMS solicită, totodată, companiilor producătoare să scadă prețurile pentru acest medicament și să-l distribuie în mod echitabil la nivel mondial, sau să permită transferul de tehnologie pentru a putea fi produs pe scară largă.

OMS, recomandare pentru tratamentul COVID. Ce este Regeneronul? Medicamentul are costul foarte ridicat!

Tratamentul a primit deja autorizația de urgență pentru utilizare în SUA, Marea Britanie l-a aprobat, de asemenea, luna trecută, iar EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) și-a dat acordul pentru utilicare în urmă cu șapte luni.

Bazat pe o combinație de casirivimab și imdevimab, o clasă de anticorpi monoclonali (care imită anticorpii naturali) pentru a combate infecțiile, tratamentul este produs de compania americană Regeneron, care îl vinde în SUA, informează Reuters.

Din păcate, costul unui tratament este încă foarte mare, 2.100 de dolari pe doză, guvernul SUA fiind singurul care și-a permis până acum o achiziție masivă, de 1,5 milioane de doze, în ianuarie 2021, suplimentată recent cu încă 1,4 milioane de doze ce vor fi livrate până la finalul lunii ianuarie 2022. Comisia Europeană a achiziționat în această vară doar 55 de mii de doze.

Decizia OMS de a recomanda Regeneron ca tratament împotriva COVID s-a bazat pe mai multe studii, cel mai important dintre ele fiind publicat în British Medical Journal, în iunie. Acesta a constatat că terapia a redus numărul deceselor la pacienții spitalizați cu imunodeficiență.

Citeşte şi: Premierul Cîţu cere anchetă pentru a ști cum s-au făcut pregătirile pentru valul 4 COVID-19. Ministrul interimar al sănătății: Vrem să ajungem la 1518 de paturi ATI COVID
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a publicat, miercuri, 22 septembrie 2021, raportul săptămânal de supraveghere COVID-19 actualizat cu intervalul 13-19 septembrie 2021.

Analiza a fost realizată în baza a 1.152.052 de cazuri totale confirmate şi a 35.592 decese totale înregistrate.

Până la 19 septembrie 2021, 94,5% dintre decese aveau comorbidităţi asociate, 85,9% din totalul deceselor au survenit la persoane de peste 60 de ani, iar 57,4% dintre decese erau întâlnite la bărbaţi. 75,89% din cazurile confirmate şi 91,5% dintre decesele înregistrate au survenit la persoane nevaccinate, potrivit raportului publicat pe site-ul cnscbt.ro.

Citeşte şi: Cum se va face vaccinarea împotriva COVID-19 în şcoli. Gheorghiţă: Peste 2400 de unităţi de învăţământ vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile