Opt simptome pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore

Adesea, barbatii ignora simptomele medicale, considerand ca nu e "barbatesc" sa mergi la medic pentru aceste "nimicuri".

29 mart. 2016, 13:36
Opt simptome pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore

Din pacate, multe din simptomele pe care barbatii aleg sa le ignore, de rusine sau din ignoranta, scrie kanald.ro.

1. Disfunctia erectila

Aceasta problema poate fi un simptom ale unor probleme cardiace. Cardiologii spun ca un barbat cu probleme erectile va dezvolta o problema de inima in cinci ani. Bolile de inima apar cand arterele care duc la organ se blocheaza din cauza unor depuneri de grasimi. Efectul e mai rapid in cazul vaselor care merg catre penis.

Citeşte şi Sfaturi practice pentru tratarea varicelor

2. Aparitia sanilor

Barbatilor le apar sani atunci cand se ingrasa, dar acest lucru poate indica un dezechilibru hormonal.

3. Urinarea nocturna subita

Daca simti ca trebuie sa ajungi urgent la baie noaptea, ar putea fi un semn ca suferi de prostata de marita sau, mai grav, de cancer de prostata.

4. Chist pe un testicul

Un chist sau O umflatura pe testicul ar putea semnala un cancer de testicul, dar in majoritatea cazurilor, umflatura e provocata de cauze ne-canceroase care nu au nevoie de tratament.

5. Sange in urina

Durerile in zona inferioara a abdomenului si sangele in urina pot indica prezenta cancerului de vezica urinara.

6. Alcoolismul

La barbati, depresia nu se manifesta asa cum ne-am astepta. Consumul de alcool poate fi un avertisment ca barbatul trece printr-o perioada nefasta din punct de vedere pshihologic.

Citeşte şi Probleme cu erecţia? Iată 11 cauze

7. Durere in degetul mare de la picior

Statistic, guta afecteaza de 4 ori mai multi barbati decat femei. Unul din primele simptome e durerea resimtita in degetul mare de la picior.

8. Umflaturi durereoase in jurul sfarcurilor

Multi oameni nu stiu ca si barbatii pot face cancer la san, pentru ca nu considera ca barbatii au sani. De fapt, exista o cantitate mica de tesut mamar in jurul zonei sfarcurilor unde, in conditii rare, pot aparea turmori.