Oregano combate cu succes infecţiile respiratorii. Iată plantele miraculoase care îţi uşurează respiraţia şi au şi efect antiviral

Pandemia de Covid ne-a dat tuturor vieţile peste cap, dar ne-a şi învăţat să fim mai atenţi la tot ce ţine de sănătatea noastră. Am început să fim mai atenţi la ce mâncăm, la exerciţiile fizice şi la întărirea sistemului imunitar.

29 nov. 2021, 10:40
Oregano combate cu succes infecţiile respiratorii. Iată plantele miraculoase care îţi uşurează respiraţia şi au şi efect antiviral

Mulţi experimentează respiraţia greoaie, fie din cauza Covid, a răcelilor sau poate chiar pe baza unor alergii, acestea fiind tot mai des întâlnite. Şi pentru că atenţia asupra sănătăţii e tot mai mare în momentul de faţă, vă prezentăm o listă de plante care vă pot îmbunătăţi respiraţia. Pe una dintre ele, oregano, o avem cei mai mulţi dintre noi acasă.

Pătlăgina

Una dintre ele este pătlăgina. Fie că vă confruntaţi cu respiraţie greoaie din cauza unor alergii, rinită, atacuri de astm sau alte motive, leacul cu pătlăgină s-a dovedit a fi un succes pentru mulţi oameni. Aşadar, e nevoie sp pregătiţi o lingură de frunze uscate şi mărunţite pe care să le puneţi la infuzat în 250 ml de apă clocotită. Această băutură o puteţi consuma într-o zi întreagă. Puteţi încerca şi un amestec de trei linguri de frunze de pătlăgină, trei frunze de podbal şi o lingură de flori de lumânărică, frunze de nalbă, frunze de plămânărică şi lichen de piatră. Dacă puneţi două linguri din acest amestec şi îl lăsaţi la infuzat într-o cană de apă fiartă iese leacul perfect. Puteţi să beţi cam două – trei căni de ceai pe zi.

Isopul

Isopul e benefic când vine vorba de bronşită, astm bronşic, traheită, laringită şi lista poate continua. E bine să-l folosiţi tot sub formă de infuzie. Puteţi să beţi cam două căni de isop pe zi. Puneţi două linguriţe din această plantă şi o cană cu apă clăcotită. E o idee bună şi o cură de două săptămâni cu pulbere de isop.

Oregano

Poate că nu vă aştepaţi la asta, dar şi oregano are efecte miraculoase şi poate combate cu succes infecţiile respiratorii. Ca să purificaţi aerul dintr-o încăpere, e bine să puneţi câteva picături de ulei esenţial de oregano în umidificator. Atunci când sunteţi răciţi încercaţi să faceţi inhalaţii cu opt picături de ulei esenţial puse într-un pahar cu apă fiartă.

Roiniţa

Poate avea şi efect antiviral, dar e de ajutor şi când vine vorba de atacuri de astm. Conţine vitamina C şi aveţi nevoie de doar două – patru picături de ulei de roiniţă de trei ori pe zi. Luaţi-le după masă, alături de lichide calde pentru a avea şi un somn liniştitor. Puteţi pune şi cinci picături de ulei de roiniţă în apă atunci când faceţi baie.

Salvia

Şi salvia e cunoscută pentru efectul său împotriva infecţiilor. Încercaţi o infuzie care conţine un amestec de mai multe plante, ajută mult şi la desfundarea căilor respiratorii. Aşadar, amestecaţi două linguriţe de salvie, două de levănţică, opt de muşeţel şi tot atâtea de trei-fraţi-pătaţi. Luaţi o lingură din acest amestec şi turnaţi peste ea 250 de ml de apă fiartă. Lăsaţi la infuzat, iar apoi beţi lichidul în mai multe ore. E bine să beţi cam două căni pe zi.

Citeşte şi Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!

Citeşte şi Ceaiul de scorțișoară, o binecuvântare pentru suflet și organism. Combate durerile menstruale și te protejează de Alzheimer