Oroarea de la Bacău: un „Bacovia” monstruos se plimbă de mână cu doi copii mutanţi

Începând din anul 2004, în România se sărbătoreşte, prin lege, la 2 mai (data, nu localitatea), Ziua Naţională a Tineretului, iar din 2016 un oraş din România primeşte titlul de Capitală a Tineretului.

12 mai 2017, 12:35
Oroarea de la Bacău: un „Bacovia” monstruos se plimbă de mână cu doi copii mutanţi

Prima Capitală a fost desemnată Timişoara, iar cea de-a doua, Capitala en-titre, pentru perioada 2 mai 2017-1 mai 2018 este Bacăul. Şi aici vine pozna.

Pentru a marca începutul de mandat de Capitală a Tineretului, autorităţile din Bacău au dezvelit, cu mare pompă, ceea ce au numit „noua identitate vizuală a oraşului” şi anume un obiect din metal, reprezentând un monstru adult care ţine de mână doi copii mutanţi, cu toţii închipuiţi din şaibe, piuliţe, biele, tije, manivele, arcuri, bile, flaşe, prezoane şi alte deşeuri metalice. Grupul statuar este, în viziunea aceloraşi autorităţi băcăoane, un „monument” dedicat lui George Bacovia. Adică adultul de tinichea este Bacovia, iar copiii cu nevoi speciale pe care îi ţine de mână îi reprezintă pe junii sărbătoriţi vreme de un an în Capitala Tineretului din România.

Citeşte şi Nu-ţi faci patul dimineaţa la trezire? Află că poate fi unul din motivele pentru care te îngraşi!

Până acum, în Bacău mai bântuia un Bacovia de bronz, lucrare a sculptorului Constantin Popovici dezvelită în anul 1971 – este vorba despre un Bacovia despuiat, desculţ şi cu capul plecat, care-şi plimbă sexul atrofiat pe o generoasă platformă pătrată de piatră.