OSCAR 2014: Lucruri insolite în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film

Gala celei de-a 86-a ediţii a premiilor Oscar va avea loc în noaptea de duminică spre luni la Hollywood, prilej pentru AFP de a trece în revistă câteva lucruri marcante sau insolite în cursa pentru trofeele din acest an, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
28 feb. 2014, 15:11
OSCAR 2014: Lucruri insolite în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film

La 23 de ani, Jennifer Lawrence, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru filmul ‘American Hustle’, este cea mai tânără actriţă cu trei nominalizări (după ‘Winter’s Bone’ şi ‘Silver Linings Playbook’). Teresa Wright avea 24 de ani când a primit a treia nominalizare, în 1942.

Anul trecut, ‘Silver Linings Playbook’ al lui David O. Russell a fost primul film după ‘Reds’ al lui Warren Beatty (1981) care a concurat la cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi la cele patru categorii de interpretare. Regizorul a repetat în acest an performanţa, cu ‘American Hustle’.

De două ori nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun film – ‘American Hustle’ şi ‘Her’ -, Megan Ellison este al patrulea producător (şi prima femeie) cu două nominalizări în acelaşi an, după Francis Ford Coppola, Fred Roos şi Scott Rudin.

Citeşte şi OSCAR 2014. Cum se câştigă marele premiu cu doar 250 de dolari

Nominalizat la categoria cea mai bună muzică originală pentru ‘The Book Thief’, John Williams a strâns până acum 49 de nominalizări. El a câştigat cinci premii Oscar, patru Globuri de Aur, şapte premii BAFTA şi 21 de premii Grammy. În istoria Oscarurilor este depăşit doar de Walt Disney (59 de nominalizări). Woody Allen, nominalizat în acest an pentru scenariu original – ‘Blue Jasmine’ -, este al doilea cineast în viaţă în privinţa numărului de nominalizări (24).

Meryl Streep, aflată în acest an în competiţia pentru cea mai bună actriţă cu rolul din filmul ‘August: Osage County’, şi-a bătut propriul record, fiind actriţa cu cele mai multe nominalizări din istoria Oscarurilor – 18.

Compozitorul Thomas Newman, care a primit a 12-a nominalizare pentru muzica din ‘Saving Mr. Banks’, nu este primul Newman care a strălucit la premiile Oscar: familia lui de muzicieni – Alfred, Lionel, Emil, Thomas, David şi Randy – a strâns până acum 88 de nominalizări.

‘The Missing Picture’, film cambodgian nominalizat la categoria cel mai bun film străin, este al doilea documentar intrat în cursă la această categorie. Primul a fost ‘Waltz with Bashir’, documentar de animaţie prezentat de Israel în 2008.

Citeşte şi Perdanţii de la Oscarurile 2014 vor primi cadouri de consolare de peste 55.000 de dolari