Pacienţi umiliţi la Vaslui: Bolnavii, plimbaţi între secţii cu o autoutilitară Dacia

Situaţie revoltătoare la un spital din România. Bolnavii sunt plimbaţi între secţii cu o autoutilitară Dacia tip papuc. În interior au fost fixate bănci din lemn, iar pacienţii sunt băgaţi la grămadă, nu au geam şi nici loc să se mişte. Un pacient a făcut reclamaţie, iar spitalul din Bârlad a primit o amendă.

05 feb. 2016, 10:24
Pacienţi umiliţi la Vaslui: Bolnavii, plimbaţi între secţii cu o autoutilitară Dacia

După ani întregi în care pacienţii internaţi la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad au fost transportaţi între pavilioane cu o ambulanţă veche, respectiva autosanitară a fost trasă pe dreapta, potrivit obiectivvaslui.ro.

În urma unui control efectuat de Compartimentul Inspecţia şi Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, s-a constatat că aşa-zisa ambulanţă, o Dacie papuc carosată în interiorul căreia au fost montate două bănci din lemn, nu deţine licenţă pentru transportul pacienţilor, aşa că spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei.

În consecinţă, pentru transportul pacienţilor ajunşi la Urgenţe sau internaţi în diverse secţii şi care au nevoie de investigaţii şi în alte pavilioane ale spitalului a rămas o singură maşină. Este vorba despre o ambulanţă primită în urmă cu câţiva ani prin donaţie şi care cu greu face faţă solicitărilor.

Totul s-a întâmplat după ce un pacient a depus o sesizare la DSP Vaslui, descriind condiţiile pe care a trebuit să le suporte când a fost dus prin oraş, de la un pavilion la altul.