Pacienţii de la „Matei Balş” vor face teste serologice Elisa: „Se vor putea face diverse prognoze, se vor lua măsuri”

Toţi pacienţii de la Institutul Național "Matei Balș" vor face în curând teste serologice de tip Elisa, mult mai bune decât testele rapide și care dau mai puţine rezultate fals pozitive sau fals negative, a anunţat medicul Adrian Marinescu. 

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 16:31
Pacienţii de la „Matei Balş” vor face teste serologice Elisa: „Se vor putea face diverse prognoze, se vor lua măsuri”

Medicul Adrian Marinescu a declarat că în câteva zile, la Institutul Național „Matei Balş” toţi pacienţii vor face teste serologice de tip Elisa, un standard pentru acest tip de teste.

Ele dau indicaţii precise despre anticorpii IgN, de fază acută a bolii, şi despre cei IgG, cei protectori, care se dobândesc după trecerea prin boală.

Citeşte şi: Cum arată plămânii afectaţi de coronavirus. Leziunile pulmonare apărute în urma infectării sunt ireversibile

„Vor fi analize de rutină care vor fi folosite pentru toţi pacienţii pentru că e clar că este o diferenţă mare între ceea ce pot să ne arate testele rapide şi aceste teste serologice de tip Elisa. Testele serologice de tip Elisa dau mult mai puţine rezultate fals pozitive şi fals negative”, spune dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Național „Matei Balş”.

Astfel, medicii vor afla curând gradul de imunizare al populaţiei, lucru neștiut acum cu certitudine. De principiu, cei care au anticorpi protectori nu se vor reinfecta.

Citeşte şi: Streinu-Cercel, după achiziţia primului computer tomograf mobil din România: Ne dă o idee încotro va merge pacientul. Scurtează timpul

„În momentul în care vom şti pe parcurs în lunile care urmează care este acest grad, de aici se vor putea trage multe concluzii la nivel de sănătate publică, se vor putea face diverse prognoze, se vor lua măsuri, etc”, a mai spus dr. Adrian Marinescu.

Din 602 pacienţi infectaţi cu SARS COV – 2 şi trataţi la Institutul Național „Matei Balş”, 415 sunt vindecaţi. Numărul deceselor este în jur de 3%.