PARCHET: S-a stabilit care dintre VICTIMELE INTERNATE pot fi AUDIATE în cazul tragediei din Capitală

Publicat: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 19:24 // Actualizat: Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 20:05 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii au ridicat, sâmbătă, probe pentru a determina împrejurările în care s-a produs incendiul de la Colectiv, au examinat şi identificat trupurile neînsufleţite ale victimelor şi au verificat care sunt victimele spitalizate, stabilind care pot fi audiate, arată un comunicat al Parchetului. Totuşi, autoritățile nu au deocamdată date cu privire la identitatea a cinci persoane care au murit în incendiu și care se află la INML.

Foto: Romania TV

Potrivit Parchetului, o echipă constituită din reprezentanți de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Poliția Capitalei — Serviciul Omoruri, IGPR — Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică IGPR, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialiști din cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a efectuat sâmbătă prima parte a cercetării la fața locului, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Primele date ale anchetei incendiului din Colectiv. Expert INSEMEX: S-a folosit un SINGUR EXTINCTOR

Au fost ridicate mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a izbucnit incendiul.

"Au fost realizate activități de examinare și identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate în unitățile spitalicești, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate.

Totodată, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGPMB — Serviciul de Investigare a Criminalității Economico — Financiare au fost verificate activitățile comerciale desfășurate în incinta clubului unde a avut loc evenimentul", susțin procurorii.

De asemenea, specialiștii de la INSEMEX au terminat sâmbătă cercetarea locului unde a izbucnit incendiul.

"S-au găsit urme textile, urme de materiale arse sau pe jumătate arse, aşteptăm să vedem ce tip de articole pirotehnice au fost folosite. Buretele acela era şi pe tavan o parte din material. (...) Nu ştiu să vă spun cât e de inflamabil, acum am luat materialele ca să le expertizăm. Extinctoare erau, unul singur folosit", a declarat Găman George, directorul INSEMEX Petroșani.

Citeşte şi: LISTA OFICIALĂ a victimelor din Club Colectiv. Familiile sunt DEVASTATE. "Ieri aveam o fată arhitect, azi..."

Ancheta va continua duminică cu activități de cercetare la fața locului și de identificare a persoanelor decedate și vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror. În paralel, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunoștință despre împrejurările și modul în care a avut loc incidentul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 oct 19:41
...în incendiul de la Clubul Colectiv și care se află la INML, se arată într-un comunicat al Parchetului General. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H