Patru pompieri, răniţi în timp ce încercau să realizeze o „Ice Bucket Challenge”

Patru pompieri din districtul Taylor au fost răniţi, dintre care doi grav, joi, în timp ce-i ajutau pe studenţi să realizeze o 'Ice Bucket Challenge', provocarea în scopuri caritabile care a devenit planetară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

22 aug. 2014, 05:45
Patru pompieri, răniţi în timp ce încercau să realizeze o „Ice Bucket Challenge”

Patru pompieri, urcaţi în nacela camionului lor, au fost atinşi de un arc electric provenind de la o linie de înaltă tensiune din apropiere în campusul universităţii din Campbellsville, au anunţat autorităţile din oraş în cadrul unei conferinţe de presă.

Pompierii ajutau o fanfară universitară să realizeze provocarea, stropindu-i cu apă pe studenţi pe terenul de sport al universităţii. Doi dintre ei au fost răniţi grav, în timp ce ceilalţi doi au putut coborî din nacelă, fiind spitalizaţi pentru scurt timp.

Preşedintele universităţii, Michael Carter, şi-a exprimat ‘simpatia’ şi a menţionat pe contul de Twitter @campbellsvilleU că se roagă pentru pompierii răniţi. Niciun student nu a fost rănit în incident, a precizat el.

Între timp, diplomaţii americani au primit’interzis’ la foarte populara provocare. Departamentul de Stat american a emis o circulară internă prin care le interzice diplomaţilor de rang înalt să participe la provocare, a declarat joi purtătoarea de cuvânt Marie Harf.

‘Regulile de etică ale guvernului federal ne împiedică să ne folosim funcţiile publice, precum cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar dacă ele sunt pentru o cauză bună, oricât de nobilă ar fi ea’, a adăugat ea, urând totuşi succes fundaţiei ALS.

‘Ice-Bucket Challenge’ a fost lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu ALS. El a încercat astfel să ridice gradul de conştientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul şi măduva spinării, ducând la paralizie. Ideea nu numai că a plăcut, ci practic a cucerit pe reţelele de socializare atât oameni obişnuiţi, cât şi politicieni şi personalităţi din cele mai diverse domenii.

Într-un clip postat pe internet, George W. Bush declară, cu un aer sobru, că nu crede că duşul cu apă îngheţată este un gest indicat pentru un preşedinte şi că, prin urmare, va completa un cec pentru fundaţia ALS. În acel moment apare însă doamna Bush, care aruncă pe el apa rece dintr-o găleată. ‘Acest cec este pentru mine. Nu mi-aş distruge coafura’, comentează ea, atingându-şi cochet o şuviţă de păr. ‘Ieri a fost ziua de naştere a lui Billl (Clinton), iar cadoul meu pentru el este o găleată cu apă rece’, spune, în final, George W.Bush, predând astfel ştafeta celui care i-a urmat la preşedinţia SUA.

Lista celebrităţilor din toate domeniile care acceptă această inedită provocare creşte vertiginos în fiecare zi. Joi, fundaţia ALS a anunţat că a adunat între 29 iulie şi 21 august 41,8 milioane de dolari, faţă de 2,1 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.