Pe 31 martie vom avea parte de a doua şi ultima LUNĂ ALBASTRĂ din 2018. Când va mai avea loc bizarul fenomen

Cea de-a doua și ultima lună albastră din 2018 se va vedea pe cer sâmbătă 31 martie. Potrivit meteorologilor, discul plin va fi vizibil la începutul după-amiezii.

31 mart. 2018, 07:00
Pe 31 martie vom avea parte de a doua şi ultima LUNĂ ALBASTRĂ din 2018. Când va mai avea loc bizarul fenomen

Acesta este un fenomen destul de rar care se va mai repeta doar în 2020, scrie evz.ro. Conform tradiției cele două fenomene (cel din ianuarie şi cel de pe 31 martie) se numesc „Luna Albastră”, dar nu există niciun fel de legătură cu culoarea discului lunar, care va apărea între alb pal și gălbui.

Citeşte şi De ce sunt toate scaunele din avion de culoare albastră

În anumite circumstanțe, Luna îşi poate schimba culoarea, de exemplu, în timpul unei eclipse lunare devine portocalie sau roșcată, luând numele de „Luna Rossa” sau de sânge. Dar nu în acest caz.

Definiția „Lunii Albastre” a fost dată eronat de către astronomul James Hugh Pruett într-un articol publicat în 1946 în revista „Sky & Telescope”. Triburile indigene americane, pe de altă parte, au numit fenomenul „Luna caldă”. Luna caldă, pentru că, o dată cu sosirea primăverii, solul se dezgheaţă. Potrivit cercetătorilor, fenomenul este, cu siguranţă, fără alte conotaţii cum încearcă unii să-l speculeze.