Pedepse MĂRITE pentru violatorii din Vaslui. Sentinţa este DEFINITIVĂ

CAZUL violului din Vaslui s-a încheiat. Curtea de Apel a majorat pedepsele petru toţi cei implicaţi în cazul care a cutremurat România. 

RomaniaTV.net
11 nov. 2015, 13:34
Pedepse MĂRITE pentru violatorii din Vaslui. Sentinţa este DEFINITIVĂ

Curtea de Apel Iaşi a majorat pedepsele pentru cei şapte violatori din Vaslui, condamnaţi în luna august de Judecătoria Vaslui la pedepse cuprinse între 5 ani şi opt luni şi 8 ani şi patru luni. 

Pedepsele pentru cei şapte tineri sunt:

1. Burada Silviu a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, după ce, în august, primise 8 ani şi 4 luni de închisoare.

2. Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani şi 8 luni, după ce în august primise 7 ani de închisoare. 

3. Bolboceanu Petrica a primit 8 ani şi 6 luni, după ce în august primise 7 ani de închisoare. 
 
4. Avădanei Silviu + 8 ani de închisoare, faţă de 7 ani (în luna august)

5. Boicu Ionuţ Bogdan – 6 ani si 6 luni, faţă de 5 ani şi 8 luni de închisoare (în luna august)

6. Rotaru Alin Dumitru – 6 ani şi 4 luni, faţă de 5 ani şi 8 luni de închisoare (în luna august).

7. Surleac Ioan: 6 ani, faţă de 5 ani şi 8 luni de închisoare (în luna august).

Şi acum, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui. 

Judecătoarea care a eliberat violatorii din Vaslui, în plenul CSM: Am fost ŞOCATĂ de ce mi-a cerut fata

Sentinţa iniţială, dată de Judecătoria Vaslui în cazul celor şapte inculpaţi:

Silviu Ovidiu Burada – 8 ani şi 4 luni de închisoare

Paul Andrei Burlacu – 7 ani de închisoare

Silviu Avădanei – 7 ani de închisoare

Petrică Ionuţ Bolboceanu – 7 ani de închisoare

Ionuţ Bogdan Boicu – 5 ani şi 8 luni de închisoare

Alin Dumitru Rotaru – 5 ani şi 8 luni de închisoare

Ioan Surleac – 5 ani şi 8 luni de închisoare

Citeşte şi SENTINŢA în cazul de la Vaslui: Cei 7 violatori, condamnaţi la ÎNCHISOARE. Pedeapsa maximă: 8 ani şi 4 luni

Magistraţii ieşeni au admis şi apelul pe latură civilă, obligându-i pe cei şapte tineri din Văleni să plătească, în solidar, suma de 70.000 de lei către eleva violată, cu 20.000 de lei mai mult faţă de ceea ce stabilise iniţial Judecătoria Vaslui.

Cei şapte tineri din localitatea vasluiană Vălen, au fost acuzaţi că au sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o fată de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

Violatorii din Vaslui o duc rău în închisoare. Un prieten a dezvăluit ce le-au făcut ceilalţi deţinuţi

Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arest a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe aceştia să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

De asemenea, cei şapte tineri au primit interdicţia de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice şi în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice şi de a deţine, folosi sau purta arme. Aceştia sunt obligaţi, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinţii acesteia şi cu martorii din dosar.

Citeşte şi DECLARAŢII BOMBĂ în cazul elevei violate din Vaslui: Fata ar fi vrut să se mărite cu unul dintre agresori

 

În 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor şapte tineri.

PIICJ a dispus, în 25 iunie, efectuarea unor verificări cu privire la modalitatea în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul în care cei şapte tineri sunt judecaţi pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui. Verificările au fost iniţiate în urma eliberării din arest a inculpaţilor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a trimis Inspecţiei Judiciare, în 27 iulie, raportul privind verificările în cazul fetei din judeţul Vaslui violate de şapte tineri, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraţilor, dispusă de inspectorii judiciari.

„Ca urmare a finalizării verificărilor efectuate, la data de 27 iulie 2015 a fost trimis la Inspecţia Judiciară documentul conţinând concluziile acestor verificări, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraţilor dispusă de către inspectorii din cadrul Inspecţiei”, precizau reprezentanţii PICCJ. 

Vezi şi: COŞMARUL fetei din Vaslui continuă. Prietenii violatorilor au făcut altă pagină denigratoare de Facebook

Violatorii din Vaslui au ieşit din CARANTINĂ, dar rămân izolaţi. Unul PLÂNGE încontinuu

CAZUL din Vaslui. Fata a fost sunată de un prieten în timpul violului: „Am intrat în BELEA” – rechizitoriu