Pentagonul confirmă: Generalul american Harold J. Greene, ucis la Kabul

Pentagonul a confirmat marţi moartea unui general american în atacul comis de un soldat afgan într-un complex militar din apropiere de Kabul, cel mai înalt gradat american care şi-a pierdut viaţa în ţară de la declanşarea conflictului în 2001, scrie AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
06 aug. 2014, 05:51
Pentagonul confirmă: Generalul american Harold J. Greene, ucis la Kabul

‘Sunt în măsură să confirm că printre victime se află un general american care a fost ucis’, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, care nu a dezvăluit identitatea ofiţerului, aşteptând ca familia să fie informată mai întâi.

Potrivit cotidianului Washington Post, este vorba despre generalul de divizie Harold J. Greene, adjunctul responsabilului cu probleme de achiziţionare a armamentului de la cartierul general al forţelor armate americane.

Biografia sa oficială arată era titularul unui doctorat în ştiinţele materialelor obţinut la Universitatea Californiei de Sud.

Atacul va face obiectul unei anchete conduse în comun de armata afgană şi forţa internaţională a NATO (ISAF), a precizat contraamiralul John Kirby.

Este vorba despre militarul cu cel mai mare grad care şi-a pierdut viaţa de la începutul intervenţiei coaliţiei internaţionale în Afganistan, în 2001.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 12:00 (07:30 GMT) într-un complex al Ministerului afgan al Apărării dedicat pregătirii militare, Universitatea de Apărare ‘Mareşal Fahim’.

Atacatorul, un soldat afgan, a fost ucis după ce a deschis focul, potrivit contraamiralului Kirby.

După cum a adăugat un oficial american sub protecţia anonimatului, incidentul s-a soldat, de asemenea, cu vreo 15 răniţi.

Conform armatei germane, unul dintre generalii săi se numără printre răniţi.