Peste 50 de arme introduse ilegal în România, confiscate de poliţişti, într-o săptămână

Peste 50 de arme supuse autorizării și 800 de cartușe au fost ridicate, în această săptămână, în cadrul acțiunilor și perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

28 mai 2016, 08:05
Peste 50 de arme introduse ilegal în România, confiscate de poliţişti, într-o săptămână

În perioada 23-27 mai 2016, structurile teritoriale de arme, explozivi și substanțe periculoase au acționat la nivel național, pentru prevenirea și combaterea infracționalității în domeniul traficului și deținerii ilegale de arme și muniție, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Astfel, în ultima săptămână, la nivel national, polițiștii au efectuat 86 de percheziții domiciliare și 56 de controale directe, în urma cărora au fost ridicate în vederea cercetărilor 51 de arme supuse autorizării și 803 cartușe, de diferite calibre, introduse ilegal în țară.

Cercetările sunt continuate sub îndrumarea procurorilor pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Activitățile au fost coordonate de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Poliţia Română a precizat că, la data de 24 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au efectuat două percheziţii, în municipiu, la persoane bănuite că dețin bunuri provenite în mod ilegal.

În urma perchezițiilor, în locuințele celor două persoane, polițiștii au depistat o armă letală cu glonț, prevăzută cu lunetă, un pistol cu glonț, o armă neletală – pușcă de tir sportiv cu aer comprimat, 35 de cartușe cu glonț și 5 tuburi de cartuș cu glonț. Din cercetări a reieșit că arma letală prevăzută cu lunetă și pistolul cu glonț ar fi fost sustrase din Italia.

Deținătorul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Galați.