Peste 8.000 de elevii şi 1.000 de profesori continuă cursurile în online şi după redeschiderea şcolilor în format faţă în faţă

08 02. 2021, 16:03

De la redeschiderea şcolilor în format faţă în faţă au lipsit motivat medical 8.101 de elevi şi 1095 cadre didactice, a anunţat Ministerul Educaţiei. Aceştia vor continua cursurile în online.

10.198 de unităţi de învăţământ au reluat cursurile din 8 februarie în scenariul verde.

Alte 6.583 de unități de învăţământ funcţionează în scenariul galben. În localităţile aflate în scenariul galben au revenit la cursuri copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasa zero, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În scenariul roşu funcţionează 1051 unități de învăţământ. Au revenit la cursuri copiii de grădiniță și de ciclu primar (clasa pregătitoare, clasele I-IV).

În carantina sunt 13 unități de invatamant, a mai anunţat Ministereul Educaţiei.

„Un număr de 57 de unități de invatamant continua in online din motive de infrastructura, cu aprobarea ISJ și validarea CJSU”, a mai precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Revoltător, şcoală din scenariul verde, cu lacătul pe uşă. Sute de elevi au fost ţinuţi mai multe ore în frig, în curte, apoi au fost trimişi acasă VIDEO

 

ŞCOLI DESCHISE din 8 februarie. Care sunt scenariile 
În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Incidența în cele patru scenarii:

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori
Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Citeşte şi: Guvernul, pe un butoi de pulbere după ce Vlad Voiculescu a cerut masca obligatorie la copiii de 3-5 ani. Ministrul Educaţiei s-a opus vehement!

Prim-vicepreşedintele PNL şi ministru al Muncii Raluca Turcan afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, despre Programul „Şcoală după şcoală” că vine în sprijinul elevilor din mediile vulnerabile şi ajută la recuperarea decalajelor create celor care nu au putut participa la cursurile online.

„Proiectul Şcoală după Şcoală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale. Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toţi elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon şcolar sau dacă nu au putut participa la cursurile online”, a spus Turcan.

Ministrul Raluca Turcan subliniază că programul este finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020.

„Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului şcolar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020. Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulţi elevi care au avut dificultăţi în procesul de învăţare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la acelaşi nivel cu cei care au participat la cursurile online. Mai mult, Programul Şcoală după Şcoală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală şi să poată beneficia ulterior de o pregătire care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii”, a mai spus Raluca Turcan.