Petre Daea ignoră toate avertismentele legate de secetă şi raţionalizarea apei şi este în favoarea irigaţiilor. „Cu hrana nu-i de joacă!”

Ministrul nominalizat al Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că "cu hrana nu-i de joacă".

06 iul. 2022, 18:27
Petre Daea ignoră toate avertismentele legate de secetă şi raţionalizarea apei şi este în favoarea irigaţiilor. „Cu hrana nu-i de joacă!”

Întrebat, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD, dacă le va recomanda micilor fermieri să folosească apa cu mai multă atenţie, Petre Daea a arătat că nu poate face acest lucru.

Eu nu pot face asta, şi să fim bine înţeleşi. Planta nu poate trăi fără apă, este factorul vital. Legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu-şi permite nici un legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are sursă de apă. (…) Cu hrana nu-i de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei, de aceea le transmit fermierilor să-şi folosească resursele de care beneficiază în zona respectivă„, a explicat Petre Daea.

Citeşte şi Începe raționalizarea apei și în România! Apele Române – populația să nu folosească apa din sistem pentru irigații sau umplerea bazinelor ori a piscinelor

El i-a îndemnat pe agricultori să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în aşa fel încât să realizeze producţia pentru care au investit, iar toată populaţia să se hrănească cu produse româneşti.

Acolo unde a secat sursa de apa, ce să-i fac? Eu n-am o soluţie, în condiţiile în care nu există apă. De unde să o aducă, cine să o aducă şi cine să o folosească, în condiţiile în care nu există sursa respectivă? (…) Voi continua toate proiectele începute de domnul Adrian Chesnoiu„, a adăugat social-democratul.

Citeşte şi În București e jale și vara și iarna! Peste 4.600 de blocuri din Capitală nu au DELOC apă caldă! Sub 40% dintre bucureșteni mai au apă caldă curentă