Politicianul detracat: De ce a fost în stare vicepreşedintele Camerei Comunelor

Parlamentarul conservator Nigel Evans a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Comunelor, după ce a fost inculpat pentru opt capete de acuzare, printre care abuz sexual, agresiune sexuală şi viol.

11 sept. 2013, 09:50
Politicianul detracat: De ce a fost în stare vicepreşedintele Camerei Comunelor

Potrivit procurorilor, acuzaţiile împotriva lui Nigel Evans datează din perioada 2002-2013. În vârstă de 55 de ani, parlamentarul, care şi-a recunoscut public homosexualitatea, neagă acuzaţiile, considerându-le nefondate.

„Vreau să asigur pe toată lumea că îmi voi apăra cu fermitate nevinovăţia”, a declarat el. Parlamentarul a afirmat că va continua să lucreze pentru a-i reprezenta în Legislativ pe alegătorii săi din colegiul Ribble Valley din Lancashire, în nordul Angliei. „Înţeleg că acest caz va stârni puternic interesul media, însă începând de astăzi nu voi mai face alte comentarii până la finalizarea cazului”, a mai spus el, informeazăă BBC în ediţia online.

Împotriva lui Nigel Evans au fost lansate două capete de acuzare de abuz sexual, cinci capete de acuzare de agresiune sexuală şi un capăt de acuzare de viol.

Toate cele şapte presupuse victime sunt bărbaţi. Evans a mai fost arestat de două ori în acest an. El a fost reţinut în mai sub suspiciunea de viol şi agresiune sexuală, spunând însă că acuzaţiile sunt „complet false”. Poliţia a precizat că parlamentarul a fost arestat a doua oară în iunie.

Nigel Evans este, din 2010, unul din cei trei vicepreşedinţi ai Camerei Comunelor, având ca sarcini menţinerea ordinii în timpul dezbaterilor, care sunt deseori agitate, chemarea membrilor la discursuri şi aplicarea regulilor Camerei inferioare a Parlamentului. El urmează să compară la 18 septembrie în faţa instanţei.