Poliţista violată Melania Renghea a născut un băieţel

Melania Renghea, poliţista care îşi acuză superiorul de viol, a născut, luni seară, un băieţel sănătos. În 26 decembrie, Melania Renghea, lucrător al Poliţiei Balş, şi Gheorghe Barbu, superiorul ei, au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen.

16 apr. 2013, 08:53
Poliţista violată Melania Renghea a născut un băieţel

În Ajunul Crăciunului 2012, Melania Renghea depusese o plângere prin care spunea că şeful de post din comuna Bobiceşti ar fi obligat-o prin bătăi şi şantaj să întreţină relaţii sexuale. În plus, ar fi fost pusă să facă sex cu cu mai marii poliţiei din Olt. Printre aceştia, şeful IPJ, şeful poliţiei Balş şi un prim procuror din judeţ.

A doua zi de Crăciun, Melania Renghea a decis să îşi facă singură dreptate şi sub pretextul transmiterii unui mesaj l-a ademenit în maşină pe superiorul ei, Gheorghe Barbu şi l-a înjunghiat de mai multe ori în abdomen. 

În urma acestui scandal, toate femeile care lucrează în poliţia Română au fost intervievate de pshologi, pentru a se descoperi dacă nu cumva mai există abuzuri sau hărţuiri sexuale, asemănătoare cu cazul de la Balş. 

Anchetatorii au considerat că Melania Renghea trebuie cercetată pentru tentativă de omor calificat, după ce au luat în considerare faptul că infracţiunea s-a petrecut într-un loc public.

„Se impune schimbarea încadrării juridice deoarece infracţiunea de care Melania Renghea este acuzată a avut loc într-un loc public. Acest fapt este de natură să agraveze situaţia. Vechea încadrare era de tentativă de omor, iar acum persoana în cauză este acuzată de tentativă de omor calificat. Ancheta este însă în derulare, rămâne de văzut dacă se va face sau nu vinovată de această acuzaţie” spunea Tena Tulitu, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova.

Dacă pentru tentativă de omor poliţista risca între zece şi 20 de ani de închisoare, conform noii încadrări ea riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare.