Politiştii din Călăraşi acuzaţi de viol au fost puşi în libertate

Publicat: Vineri, 25 Martie 2016 21:12 // Actualizat: Vineri, 25 Martie 2016 21:13 // Sursa: romaniatv.net

Cei doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, acuzaţi anul trecut că au violat o fată de 15 ani care fugise dintr-un centru de plasament, au fost eliberaţi, vineri, din arestul preventiv de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Poliţiştii au fost condamnaţi în prima instanţă la câte nouă ani închisoare cu executare, înlocuindu-se totodată măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

"Măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestul preventiv odată cu condamnarea pe 3 martie a.c. iar azi, Curtea de Apel Bucureşti, ca instanţă de apel, a verificat legalitatea măsurii arestării şi a dispus revocarea acesteia, considerând că a fost luată de instanţa de fond cu încălcarea legii. Mai mult, credem că s-a avut în vedere şi ansamblul probatoriu cu privire la îndeplinirea sau nu, a elementelor constitutive ale faptei de viol, constatându-se dubii în acest sens. Încheierea Curţii de Apel Bucureşti urmează a fi motivată. Acum nu mai au nici control judiciar" a declarat, pentru mediacalarasi.ro, apărătorul unuia dintre poliţiştii condamnaţi.

Până la soluţionarea apelului, cei doi vor fi cercetaţi de instanţă în stare de libertate. La momentul săvârşirii infracţiunii de viol poliţiştii se aflau în timpul serviciului.

Citeşte şi Mai mulţi poliţişti de la Poliţia Rutieră Brăila au fost arestaţi

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 22:48
Răspunde | Votează email 0 email
Elena
http://www.romaniatv.mobi/politistii-din-calarasi-acuzati-de-viol-au-fost-pusi-in-libertate/romaniatv-romania-tv-live-rtv-online-mobi-mobil-net-realitatea-stiri
25 mar 21:38
... Cei doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, acuzaţi anul...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H