Ponta, despre crima din Târgovişte: Eu nu cred că ucigaşul a avut o viaţă absolut normală până acum

Premierul Victor Ponta consideră că incidentul înregistrat la Târgovişte, în care un tânăr a înjunghiat un elev, reprezintă un argument al faptului că trebuie acordată mai multă atenţie unor cazuri sociale, deoarece această problemă este în primul rând una socială, care nu putea fi prevenită prin paza din şcoli.

19 feb. 2013, 16:51
Ponta, despre crima din Târgovişte: Eu nu cred că ucigaşul a avut o viaţă absolut normală până acum

„Ce s-a întâmplat ieri la Târgovişte este o tragedie cumplită. Acolo cred că nu e atât de mult o problemă care putea fi prevenită printr-o pază mai bună la şcoală – de fapt, lucrurile s-au întâmplat în afara şcolii – ci mai degrabă ar trebui să dăm mai multă atenţie unor cazuri sociale. Eu nu cred că ucigaşul a avut o viaţă absolut normală până acum şi deodată a devenit ucigaş. Acolo, probabil, e vorba în primul rând de o problemă socială”, a spus Victor Ponta.

Tânărul de 18 ani din Târgovişte acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost arestat preventiv, marţi, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor calificat. Băiatul şi-a recunoscut fapta, luni seară, în faţa anchetatorilor, susţinând că totul s-a petrecut inopinat şi i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a fost înjunghiat la gât, luni, în apropierea unităţii de învăţământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic şi se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, am fost şi noi informaţi, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Târgovişte, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuţit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supravieţuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viaţa acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Colegii şi prietenii băiatului de 15 ani înjunghiat mortal la Târgovişte s-au întâlnit, marţi, pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar şi pentru a protesta faţă de violenţa din societatea românească.