Posibil focar de coronavirus în Târgul Frumos. Un preot şi un dascăl au mers din casă în casă fiind infectaţi cu COVID-19

Un preot şi un dasăl din Târgul Frumos sunt suspecţi că au infectat mai multe peroane cu COVID-19, după ce aceştia ar fi mers din casă în casă cu molifta, fiind confirmaţi cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 16:21
Posibil focar de coronavirus în Târgul Frumos. Un preot şi un dascăl au mers din casă în casă fiind infectaţi cu COVID-19

Preotul şi dascălul din Târgu Frumos au fost internaţi duminică seară la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce rezultatele analizelor au arătat că sunt infectaţi. 

Oraşul Târgu Frumos se află în faţa unui potenţial focar, întrucât preotul şi dascălul de la biserica Luchian ar fi mers în ultimele două săptămâni prin godspodăriile ruşilor lipoveni pentru a-i spovedi, a-i împărtăşi, dar şi pentru a strânge bani pentru o nouă biserică.

Citeşte şi: Încă un deces la căminul privat de bătrâni din Galaţi. 90 de persoane sunt infectate cu coronavirus

Aproximativ 700 de ruşi lipoveni locuiesc în Târgu Frumos, dar cei doi nu ar fi vizitat toate familiile. Deja în oraş sunt confirmate patru persoane cu COVID-19.

DSP Iaşi a început o anchetă epidemiologică. „Este o anchetă declanşată, care urmăreşte stabilirea contacţilor şi izolarea la domiciliu precum şi testarea pentru noul coronavirus”, a explicat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi: Alţi cinci români infectaţi cu coronavirus au murit în afara graniţelor României în ultimele 24 de ore. Bilanţul total: 52 de decese

Surse apropiate DSP Iaşi au declarat că în urma anchetei epidemiologice începute de săptămâna trecută, au fost deja descoperite patru persoane pozitive, doar contacţi direcţi ai dascălului, dar că nu a fost finalizată lista de persoane cu care a intrat acesta în contact nici până astăzi, potrivit ziaruldeiasi.ro. 

Preotul Nichita Ichim este una dintre cele mai puternice voci din comunitatea lipoveană din Târgu Frumos. Acesta a declarat că a mers săptămâna trecută în casele mai multor dintre enoriaşi, dar nu vrut să ne spună exact la câţi. „Am prezentat toate informaţiile Direcţiei de Sănătate Publică”, a precizat Nichita Ichim, potrivit ziaruldeiasi.ro.