Povestea CUTREMURĂTOARE a unei copile abandonate în spital de propria mamă: Viaţa mea a fost o continuă luptă

O adolescentă de 17 ani din Braşov are o poveste cutremurătoare. A trăit printre străini fiind abandonată de mama ei într-un spital. Îi vine greu să vorbească despre viaţa ei. A trecut plin clipe grele, a îndurat umilinţe şi bătăi, ba chiar acuză că a fost şi violată, iar toate şi-au pus amprenta asupra psihicului ei.

21 ian. 2015, 08:59
Povestea CUTREMURĂTOARE a unei copile abandonate în spital de propria mamă: Viaţa mea a fost o continuă luptă

Povestea Ralucăi, astăzi o adolescentă în vârstă de 17 ani, este asemănătoare cu a oricărui alt adolescent din sistemul de protecţia copilului. A fost abandonată de mamă încă de la naştere, într-un pătuţ de spital. Ulterior, când asistenţii sociali au dat de urma celei care a adus-o pe lume, într-un sătuc din judeţul Constanţa, au găsit o sărăcie lucie şi o mizerie de nedescris: mama şi alţi vreo zece copilaşi trăiau înghesuiţi într-o cocioabă.

Astăzi, ajunsă la vârsta de 17 ani, îi vine greu să vorbească despre viaţa ei.

„Viaţa mea a fost o continuă luptă. Nu mi-am găsit locul nicăieri, nici la asistentul maternal, nici în centru. E bine în centru, avem mâncare, avem haine, dar nu este acasă. Nu am linişte, nu mă înţeleg cu celelalte fete, băieţii sunt violenţi… Îmi lipseşte o familie! Tocmai asta mă doare cel mai tare: am avut şansa să fiu adoptată. De ce nu s-a putut? De ce nu au vrut să am şi eu o familie?”, se întreabă astăzi adolescenta.

Citeşte şi: CUTREMURĂTOR! Fetiţă de 12 ani, VIOLATĂ de tată şi de frate cu ştirea MAMEI

A trecut pe la doi asistenţi maternali, iar de vreo trei ani este într-un centru de plasament. Spune că ea a fost cea care a cerut să fie mutată din familia asistentului maternal în centru. Copila a povestit că la vârsta de 13 ani, băiatul unui vecin ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale. Nici aici, în centru, nu îi este uşor mereu; fata s-a plâns că o altă adolescentă din centrul de plasament ar fi ameninţat-o că o dă pe mâna proxeneţilor, pentru a fi dusă la „produs”, motiv pentru care a vrut la un moment dat să fugă din unitate.

Azota Popescu, reprezentantă a Asociaţiei „Catharsis” Braşov, ce militează pentru reluarea adopţiilor internaţionale, a mărturisit pentru cugetliber.ro că este la curent cu suferinţele acestei tinere. „Fata îmi povesteşte zilnic despre suferinţa îndurată în casa celui de-al doilea asistent maternal: insulte, umilinţe, bătăi. Viaţa ei a devenit un coşmar după ce a fost violată la vârsta la 13 ani. Violul a marcat-o pentru toată viaţa…

Citeşte şi: GEST DISPERAT. O adolescentă de 16 ani aflată în grija statului s-a aruncat de la etaj