Povestea macabră a medicului care s-a îndrăgostit de o pacientă. I-a deshumat cadavrul şi a dormit cu el timp de 7 ani în pat

Cu ghips, sârmă, ceară şi ochi de sticlă, Carl Tanzler „a readus-o la viaţă“ pe Elena şi a luat-o acasă, pentru a împărţi cu ea patul matrimonial.

03 sept. 2018, 09:15
Povestea macabră a medicului care s-a îndrăgostit de o pacientă. I-a deshumat cadavrul şi a dormit cu el timp de 7 ani în pat

Născut în Dresda, Germania, în 1877, Carl Tanzler este personajul uneia dintre cele mai sinistre poveşti de dragoste, omul care a iubit obsesiv şi care nu a lăsat nici măcar moartea să stea în calea iubirii, scrie adevarul.ro. La mijlocul anilor ’20, a emigrat împreună cu soţia lui în Statele Unite, schimbându-şi numele şi stabilindu-se într-un orăşel din Florida.

Citeşte şi Situaţie imposibilă în Germania: Un migrant care a comis 542 de crime nu poate fi deportat

S-a angajat ca medic radiolog la Spitalul Marinei Militare din Key West şi, sub noul nume de Carl von Cosel, la care a adăugat şi titlul de conte, a decis să se dedice carierei şi să îşi părăsească familia.

Viaţa lui a luat o altă turnură în 22 aprilie 1930, când în spital a fost internat un nou pacient – Elena, o frumoasă cubaneză cu părul negru. Pentru Carl, femeia, pe numele său întreg Maria Elena Milagro de Hoyos, a fost un înger trimis din cer. S-a îndrăgostit la prima vedere, mai ales că era întruchiparea unei viziuni pe care ar fi avut-o în tinereţe, iar curând, dragostea s-a transformat în obsesie.

Vizite nocturne în cavou

Elena suferea, însă, de tuberculoză, o afecţiune mortală la acea vreme. Devastat de durere, medicul s-a preocupat îndeaproape de tratarea şi îngrijirea pacientei, decis să-şi salveze sufletul pereche. În ciuda eforturilor depuse, femeia a piedut lupta şi a decedat un an şi jumătate mai târziu, pe 25 octombrie 1931, la doar 21 de ani.

Carl a aranjat să fie înmormântată într-un cavou scump, din piatră, în cimitirul din Key West şi a plătit ca trupul să îi fie îmbălsămat de cel mai priceput antreprenor de pompe funebre din statul Florida. În următorii doi ani, a vizitat mormântul aproape în fiecare noapte şi, având o cheie de rezervă de la cavou, obişnuia chiar să între în monumentul funerar. În 1933, medicul a întrerupt brusc vizitele.

Şapte ani mai târziu, desele cumpărături pe care le făcea din magazinele de îmbrăcăminte pentru femei şi din cele de parfumuri au trezit suspiciuni. Lumea vorbea că doctorul Carl ar avea pe cineva, fiind văzut, de altfel, dansând în spatele draperiilor, cu ceva ce părea a fi silueta unei femei. Totul a ieşit la iveală în toamna lui 1940, odată cu vizita inopinată a surorii Elenei, care a fost şocată să descopere că doctorul trăia, de fapt, cu cadavrul fostei lui paciente.

A furat cadavrul şi l-a mumificat

Carl a declarat anchetatorilor că a recurs la acest gest macabru pentru că îşi dorea cu disperare să petreacă mai mult timp cu femeia inimii lui. Medicul a pătruns în cavou, a răpit trupul neînsufleţit şi l-a transportat într-un laboratorul improvizat, unde a adus „îmbunătăţiri” cadavrului. A legat cu sârmă oasele unele de altele, a introdus fire metalice care să permită schimbarea poziţiei corpului şi, pe măsură ce pielea se descompunea, o înlocuia cu mătase ceruită, peste care a aplicat ghips. I-a confecţionat o perucă, a umplut cavitatea toracică şi cea abdominală cu cârpe şi i-a pus ochi de sticlă în orbite. Apoi a adus cadavrul acasă, l-a îmbrăcat, i-a pus bijuterii şi mănuşi, iar timp de şapte ani, a dormit cu el în acelaşi pat. Pentru a masca mirosul şi pentru a preveni efectele descompunerii, Tanzler folosea cantităţi impresionante de parfum, dezinfectanţi şi agenţi de conservare.

Examinarea medico-legală a evidenţiat chiar existenţa unui tub de carton în zona genitală a cadavrului, cel mai probabil pentru a permite contactul sexual. Totuşi, specialiştii vremii nu au putut stabili dacă fuseseră comise acte de necrofilie. Medicul a fost arestat şi judecat pentru profanare de morminte şi sustragerea unui cadavru. Procesul a fost intens mediatizat şi, în mod surprinzător, oamenii l-au privit cu indulgenţă, femeile considerându-l un romantic excentric. Tanzler a fost scos, însă, de sub acuzaţie întrucât a intervenit termenul de prescripţie.

Autorităţile au decis să expună public rămăşiţele pământeşti ale Elenei într-o sală de ceremonii funerare, mii de persoane venind să vadă trupul mumificat. După un timp, cadavrul a fost înhumat într-un mormânt nemarcat, departe de ochii curioşilor.

Cât despre Carl, acesta şi-a făcut o păpuşă al cărei chip să îi amintească de Elena, alături de care a trăit până la moarte, în 3 iulie 1952. Trupul fără viaţă al macabrului doctor a fost găsit pe podeaua casei lui, la trei săptămâni după ce a murit.