Poziţii sexuale ideale pentru femeia gravidă

Multe cupluri suferă de pe urmă lipsei de sex în perioadă sarcinii. Dacă nu este vorba despre nici o problemă medicală, atunci discutați sincer și deschis cu partenerul despre ceea ce va împiedică. „Vina" poate fi a amândurora. Multe femei, în necunoștință de cauza și din rușinea de a întreba, preferă să nu facă sex fiindu-le teamă că ar putea răni bebelușul. Există, de asemenea, o altă categorie, care nu se mai consideră atrăgătoare, nu se mai simț bine dezbrăcate. De partea cealaltă, sunt tăți cărora le este frică pur și simplu să se mai atingă de parteneră lor, mai ales în ultimul trimestru de sarcină. Și nu neapărat din cauza că le consideră urâte, ci prea fragile. Rezolvarea acestor probleme vine prin comunicare. Cu cât veți vorbi mai mult cu partenerul despre acest subiect, despre temerile și sentimentele pe care le aveți, cu atât va veți simți mai ușurați, mai încrezători, și nu va mai fi o problemă să treceți la fapte.

RomaniaTV.net
20 ian. 2019, 20:51
Poziţii sexuale ideale pentru femeia gravidă

Nu exista  pozitii sexuale „standard” pentru gravide.

Singurele reguli general valabile sunt ca ambii parteneri sa se simta confortabil si sa se evite presiunea pe abdomenul femeii, deoarece compresia uterului duce la o oxigenare insuficienta a bebelusului. De asemenea, unii specialisti spun ca este de evitat ca, dupa luna a patra, gravidele sa stea mult timp pe spate sau pe partea dreapta.

Lasati, asadar, imaginatia sa zburde, dar daca, totusi, aveti nevoie de cateva idei, iata patru recomandari:

Femeia deasupra

Fie ca este asezata cu fata (ceea ce va permite sa va sarutati mai mult), fie ca este cu spatele (ceea ce-l face pe tatic sa mai uite de burtica sotiei), femeia are controlul. Ea decide cat de adanca sa fie penetrarea si din ce unghi. 

Lingura”

O pozitie nu foarte solicitanta si confortabila pentru amandoi, care va da si libertate de miscare. Culcati pe o parte, partenerul, in spatele tau, poate incerca penetrarea din mai multe unghiuri. Aceeasi pozitie se poate incerca si fata in fata, numai ca penetrarea poate fi mai „buclucasa”, mai ales intr-o stare avansata a sarcinii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...