Presiuni să se revină la manualul unic. Ministrul Educaţiei. „Eu nu fac lucrul acesta. Competiţia aduce manuale mai bune”

Presiuni la Ministerul Educației pentru revenirea la manualul unic, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice. Potrivit acestora, după ce Ecaterina Andronescu a lansat în dezbatere o metodologie care prevede renunțarea la monopolul deținut de Editura Didactică și Pedagogică și cumpărarea de manuale prin licitație, oamenii apropiați de fostul ministru Liviu Pop, susținuți de Liviu Dragnea, ar fi încercat să obțină o întoarcere a deciziei ministrului.

15 ian. 2019, 13:27
Presiuni să se revină la manualul unic. Ministrul Educaţiei. „Eu nu fac lucrul acesta. Competiţia aduce manuale mai bune”

„Să se întoarcă el, eu nu fac lucrul acesta. Astăzi a trecut prin comisia de dialog social metodologia în forma pe care ați văzut-o pe site”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit edupedu.ro.

Citeşte şi Ecaterina Andronescu se pregăteşte să candideze la alegerile prezidenţiale

„Eu cred că în orice activitate competiția aduce plusvaloare și aduce manuale mai bune pe băncile elevilor, asta îmi doresc. De aceea, dacă ați văzut, am umblat foarte mult la criteriile de calitate și am crescut foarte mult punctajul pe calitate”, spune Andronescu.

Amintim că ministrul Educației a pus în dezbatere publică, în urmă cu o săptămână, un ordin care prevede revenirea la procedura cumpărării de manuale școlare prin licitație pe SEAP. Procedura propusă de Andronescu prevede că vor fi maximum 3 manuale școlare la fiecare materie, iar contractele cu câștigătorii ar urma să fie încheiate pe 4 ani.

Anul trecut a fost singurul în care Ministerul, la inițiativa fostului ministru Liviu Pop, a renunțat fără nicio bază legală la cumpărarea de manuale prin licitație publică și a centralizat editarea la Editura Didactică și Pedagogică, din subordinea Ministerului Educației.