Preţul energiei şi al gazului, greu de suportat chiar şi pentru companiile active în domeniu energetic. Cel mai mare distribuitor din România, obligat să-şi diminueze consumul de utilităţi

21 01. 2022, 08:36

Preţul energiei şi al gazului, greu de suportat chiar şi pentru companiile active în domeniul energetic. Cel mai mare distribuitor din România întâmpină dificultăţi în plata facturilor. DEER, cel mai mare distribuitor de energie al României, parte a grupului Electrica, este obligat să îşi diminueze consumul de utilităţi cu 25%.

Preţul energiei şi al gazului, greu de suportat chiar şi pentru companiile active în domeniu energetic

Cel mai mare distribuitor de energie al României este obligat să-şi diminueze consumul de utilităţi cu 25%. Este vorba Distribuţie Energie Electrică România (DEER), parte a grupului Electrica. Distribuitorul are peste 3,7 milioane de consumatori conectaţi.

Citeşte şi 2,2 milioane de facturi greșite, descoperite la un singur furnizor de energie. ANPC a dat amenzi de 645.000 lei

„În urma analizei actualului context în care se des­făşoară activitatea DEER, corelat cu bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 se impun măsuri în regim de urgenţă ca urmare a constrângerilor bugetare“, se arată într-un document intern al DEER semnat de Niculae Havrileţ, directorul companiei, potrivit ZF.

Pentru a face faţă scumpirilor din energie,  DEER va trebui să implementeze măsurile necesare astfel încât consumul de energie electrică, gaz metan şi apă al companiei să se reducă cu 25% faţă de anul trecut. Lunar diviziile DEER vor raporta rezultatele către Departamentul patrimoniu şi management clădiri.

Ministrul Finanţelor a declarat, joi seară, că Guvernul şi Parlamentul trebuie să vină în perioada următoare cu o serie de soluţii care să genereze declinul preţurilor, pentru că nu poţi să continui să crezi că economia va creşte atât timp cât pe costul de ofertă costul aferent energiei va fi de trei ori mai mare faţă de anul trecut,

„Guvernul şi Parlamentul trebuie să vină în perioada următoare cu o serie de soluţii care să genereze declinul preţurilor, dacă nu o ajungere la un nivel sustenabil pentru economie pe termen mediu şi lung. Nu poţi să continui să crezi că economia îţi creşte atâta timp cât pe costul de ofertă costul aferent energiei va fi de trei ori mai mare decât anul trecut.

Şi atunci da, putem să fim în zona despre care vorbea Florin Cîţu (privind o posibilă recesiune n.r.) , dar nu vom fi în acea situaţie dacă vom fi toţi oameni responsabili şi să ne recunoaştem eşecul: e un eşec al liberalizării pieţei de energie. La momentul acesta eu îl definesc ca un eşec. Pe de altă parte, de ce se vine acum cu o măsură peste ceea ce există, plafonarea şi compensarea? Pentru că am avut un eşec de reglementare”, a spus Câciu, la Digi 24.

Citeşte şi Virgil Popescu anunţă cum se recuperează banii din facturile umflate! Milioane de facturi stornate în ultimele zile de ANPC