Cătălin Cherecheş, primarul reales în puşcărie, rămâne în arest

Cătălin Cherecheş, primarul care a câştigat alegerile de la Baia Mare din puşcărie, a cerut eliberarea din arest şi mutarea sub control judiciar, însă Tribunalul Maramureş i-a respins marţi cererea. Chiar dacă primarul din Baia Mare nu este lăsat în libertate, el tot poate să îşi preia mandatul. Edilul a câştigat alegerile cu un scor zdrobitor de peste 70% din voturi, informează România TV.

07 iun. 2016, 05:55
Cătălin Cherecheş, primarul reales în puşcărie, rămâne în arest

UPDATE Tribunalul Maramureş a respins cererea lui Cătălin Cherecheş de a fi eliberat din arest şi pus sub control judiciar, se arată într-un comunicat.

„Aducem la cunoștința opiniei publice că prin încheierea penală nr. 51/CP/07.06.2016, pronunțată de Tribunalul Maramureș în dosarul nr. 1109/100/2016/a1.2, având ca obiect cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauțiune formulată de inculpatul Cherecheș Cătălin, s-au dispus următoarele:

‘Respinge ca nefiind îndeplinite condițiile pentru admisibilitatea în principiu a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauțiune formulată de inculpatul Cherecheș Cătălin (…, arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla).

Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare.

Pronunțată în cameră de consiliu azi, 7 iunie 2016.’

Menționăm că la data de 20.05.2016, Tribunalul Maramureș a fost sesizat de Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj cu rechizitoriul întocmit pe numele inculpatului Cherecheș Cătălin.

Cauza, înregistrată sub numărul de dosar 1109/100/2016, are ca obiect ‘infracțiuni de corupție (Legea nr. 78/2000) — art. 289 alin. 1 CP raportat la art. 6 din L.78/2000’ și este în faza procedurii de cameră preliminară, procedură cu durată de cel mult 60 de zile, în cadrul căreia se verifică, în baza art. 342-348 din Codul de procedură penală, după trimiterea în judecată, competența și legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, ulterior încheierii acesteia urmând a fi stabilit primul termen de judecată pe fondul cauzei.

 

UPDATE: Potrivit România TV, Cătălin Cherecheş va depune jurământul din puşcărie.

Avocaţii lu Cătălin Cherecheş au depus o cerere de eliberare pe cauţiune. Cererea va fi pusă în discuţie marţi la Tribunalul Maramureş. Dacă această cerere va fi admisă în maxim 48 de ore instanţa trebuie să spună şi care este suma pe care va trebui să o plătească Cătălin Cherecheş pentru a ieşi din închisoare.

Citeşte şi EXIT POLL ALEGERI LOCALE: Cătălin Cherecheş a câştigat detaşat din închisoare. Mesaj pe Facebook

Cătălin Cherecheş îşi poate prelua mandatul, însă este posibil ca el să fie şi suspendat de către Prefectul Maramureş. În acest caz, conducerea primăriei va fi asigurată tot de un primar interimar, dar nu Istvan Ludescher, scrie infomm.ro.

Dacă primarul va putea să preia mandatul, atunci interimatul meu se va termina în acel moment. Dacă nu, eu voi rămâne în această funcţie până la constituirea noului Consiliu Local. Atunci, din rândul consilierilor noi se vor alege doi viceprimari. Mai apoi, consilierii vor alege un primar interimar şi voi preda acestuia ştafeta„, a explicat Istvan Ludescher.

Acesta a dat şi un interviu în cursul zilei de luni celor de la actualmm.ro, interviu în care Cherecheş îi mulţumeşte fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi jurnaliştilor care au luat în discuţie cauza sa.

Citeşte şi Rezultate alegeri locale 2016. Cătălin Cherecheş şi George Scripcaru, anchetaţi de DNA, au câştigat detaşat alegerile