Primul lucru vândut pe internet a fost marijuana. Cum s-a întâmplat VIDEO

Cumpărăturile online se realizează din ce în ce mai uşor, iar sistemele folosite pentru a procesa plăţile sunt din ce în ce mai sigure. Dar nu tot timpul a fost aşa.

RomaniaTV.net
02 dec. 2015, 09:22
Primul lucru vândut pe internet a fost marijuana. Cum s-a întâmplat VIDEO

Un clip video creat de Shopify, o companie de e-commerce, spune povestea primei tranzacţii care a avut loc în 1971-1972 între doi studenţi, unul de la Stanford, celalalt de la MIT, scrie independent.md. Obiectul tranzacţiei fiind marijuana.

Citeşte şi TEST ONLINE: Ce vârstă psihologică ai?

Însă trebuie să menţionăm că banii nu au fost transferaţi pe internet, deci am putea spune că aceasta a fost prima tranzacţie facilitată de internet, şi nu realizată pe internet.

Astfel această onoare îi revine lui Dan Kohn care a vândut un CD al lui Sting, „Ten Summoners Tales” unui prieten din Philadephia, pe data de 11 august 1994, potrivit New York Times. Prietenul lui Kohn a plătit 12.48 de dolari plus transportul şi a folosit un software de cripatare a datelor pentru a face plata. „Chiar dacă N.S.A intercepta tranzacţia, nu aveau cum să-i afle numărul de card”, a declarat Kohn.

În ciuda acestui fapt, reprezentanţii unui alt site numit „The Internet Shopping Network” susţin că ei ar fi vândut componente PC cu o lună înainte ca Kohn să-şi vândă CD-ul.