Procurorul Portocală, angajat ca jurnalist de Maricel Păcuraru

Procurorul care instituia teroarea la DNA Ploieşti a devenit jurnalist. Mircea Negulescu, zis procurorul Portocală, a fost angajat de Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. 

08 mart. 2021, 13:17
Procurorul Portocală, angajat ca jurnalist de Maricel Păcuraru

Mircea Negulescu, zis procurorul Portocală, a devenit jurnalist cu acte în regulă. Este coordonator, are o emisiune şi face dezvăluiri din Justiţie.

Pentru că nu îsi mai poate face meseria de procuror, Mircea Negulescu s-a reprofilat și a fost angajat de un patron de televizine cu probleme legale. Este vorba despre mogulul penal Maricel Păcuraru, cel care a distrus o clădirea istorică din Centrul Capitalei și care este implicat și în mafia gunoaielor. De asemenea, Maricel Păcuraru este vizat şi de un dosar de spălare de bani, complicitate la spălare de bani şi participaţie improprie la abuz în serviciu, în care DNA susţine că ar fi păgubit Loteria Română cu peste cinci milioane de euro. Chiar dacă a fost trimis în judecată în 2015, Maricel Păcuraru pare a beneficia de clemenţa judecătorului Cătălin Oprea care a hotărât să amâne speţa de nu mai puţin de 42 de ori până în prezent.

Citeşte şi: Cum a ţepuit Maricel Păcuraru Loteria Română cu cartele telefonice de 5,4 milioane de euro?! Dosarul care îl poate bagă din nou la puşcărie pe mogulul media are 42 de amânări în instanţă! Caracatiţa de firme prin care a spălat banii!

Maricel Păcuraru a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Poșta Română, cu un prejudiciu de 4 milioane de euro.

Citeşte şi: Loteria Română iese la atac împotriva mogulului penal Maricel Păcuraru! Reacţia instituţiei după ce a fost ţepuită cu 5,4 milioane de euro, iar judecătorul procesului a dat 43 de amânări în 5 ani de tergiversări!

Acum jurnalist, în trecut procuror la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a fost trimis în judecată și este acuzat de următoarele infracțiuni: cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

 

Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, trimis în judecată pentru cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor martorilor

Fostul procuror anticorupţie Mircea Negulescu a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) într-un dosar în care este acuzat de cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor martorilor.

„În fapt, în urma probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane, ar fi realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată, cât şi cu identitate reală, să dea declaraţii mincinoase, totul în scopul de a proba existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”, precizează anchetatorii.

Rechizitoriul, împreună cu dosarul cauzei, au fost trimise Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie spre soluţionare.


loading...