Produse made in Braşov, export de lux. Pantofi din piele de şarpe şi genţi din pisici de mare VIDEO

Produsele fabricate în România ajung pe rafturile magazinelor de lux din lume. Poşete şi pantofi de lux confecţionate într-o fabrică din Braşov ajung piese de rezistenţă în buticurile marilor creatori de modă din străinătate. Design-ul apreciat de mărci renumite este semnat de un fost manechin.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 11:15
Produse made in Braşov, export de lux. Pantofi din piele de şarpe şi genţi din pisici de mare VIDEO

„Aici este atelierul meu de creaţie, unde gândesc culori, accesorii şi modele pentru o geantă care să aibă succes pe piaţa internaţională” spune Violeta Radu, administratorul fabricii de confecţii, pentru România TV.

Violeta Radu, un fost manechin, creează la Braşov genţi şi pantofi care ajung în renumite magazine din lume şi pe marile podiumuri de modă. Genţile au marcă proprie, iar încălţămintea este produsă pentru o cunoscută casă de modă. La 16 ani am fost model, manechin şi mi-am dezvoltat cultul modei. Am plecat in Italia şi acolo e patria modei”, a spus Violeta Radu.

Preţul unei genţi porneşte de la 70 de euro şi poate ajunge chiar şi la 1.000 de euro. Pentru clienţii cu solicitări pretenţioase se folosesc materiale deosebite. „Aici avem o piele specială pentru un client din Belgia, unde mi-a cerut nişte mânere speciale din această piele de pisică de mare”, a precizat Violeta Radu.

La fabrica din Braşov se produc şi pantofi de lux, din piele de ponei sau şarpe. „Din acest departament încălţămintea pleacă într-o formă aşa-zisă finală, după care urmează doar aplicarea tălpii şi rezultă produsul finit”, a spus Liliana Sima, directorul de producţie. La fabrica din Braşov se produc zilnic o mie de perechi de pantofi şi sute de poşete care ajung exclusiv pe rafturile magazinelor din străinătate.