Profesoară filmată în timp ce îşi loveşte elevii în timpul cursurilor, imagini revoltătoare. Ministrul Monica Anisie a luat atitudine

O profesoară de la o şcoală din oraşul maramureşean Borşa a fost filmată în timp ce trece de la un elev la altul în timpul orei şi îi îi loveşte pe copii peste faţă. 

24 oct. 2020, 19:33
Profesoară filmată în timp ce îşi loveşte elevii în timpul cursurilor, imagini revoltătoare. Ministrul Monica Anisie a luat atitudine

Update: Polițiștii din Borșa, județul Maramureș, s-au sesizat din oficiu și fac cercetări, după ce, în mediul online, au apărut imagini în care o profesoară lovește mai mulți elevi.

Cercetările se fac pentru rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă și nedenunțarea, urmând a se stabili toate împrejurările producerii faptei și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Filmarea a fost făcută cu telefonul mobil de un alt elev, aflat mai departe de raza de acţiune a nervosului cadru didactic. Clipul a fost postat pe Facebook, unde i-a fost semnalat şi ministrului Educaţiei, Monica Anisie, care a comunicat public sâmbătă seara, tot prin intermediul reţelei de socializare:

„Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu, dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară.

Citeşte şi Inspectorii şcolari încep să controleze profesorii care predau online

Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege.

Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toții trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță ZERO la violența în școli”.

Clipul cu profesoara violentă:


loading...
Partenerii noștri