Profesorul acuzat de viol, eliberat

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", reţinut pentru viol, va fi cercetat în libertate, dar nu va avea voie să plece din Bucureşti timp de 30 de zile, a decis Judecătoria Sectorului 1.

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 13:25
Profesorul acuzat de viol, eliberat

Avocatul acestuia a declarat că instanţa a decis ca profesorul să fie cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Totodată, apărătorul a susţinut că între profesor şi eleva care îl acuză de viol a existat doar o relaţie profesională şi că aceştia „nu au fost iubiţi”. În plus, avocatul a arătat că profesorul nu a cunoscut că eleva este minoră, „aceasta venind dintr-un sistem de învăţământ diferit, din Belgia”.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Profesorul, în vârstă de 27 de ani este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minori. Fapta s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, în timpul unei excursii la Predeal. Profesorul şi-a dat demisia din funcţie după ce eleva a depus plângere la poliţie.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a deschis o anchetă pentru că vrea să ştie exact câţi profesori au participat la această excursie şi dacă a fost asigurată securitatea elevilor.

Profesorul Dan Vişan a declarat că nu a fost vorba de viol, ci de o poveste de iubire. Daca va fi găsit vinovat, riscă între 3 si 18 ani de închisoare.